Festival led scherm

Een festival led scherm kopen of huren?

Festivals gebruiken tegenwoordig voor alles een led scherm. Of het nu is om een optreden weer te geven voor bezoekers die verder weg van het podium staan of voor het informeren van bezoekers, led schermen zijn door hun digitale karakter de ideale oplossing. Een festval led scherm om een optreden weer te geven heeft als voordeel dat het een hoge lichtopbrengst heeft en dus ook bij daglicht goed te zien is. Daarnaast zijn de modulaire led schermen makkelijk op te bouwen in elk gewenst formaat zodat er een naadloos heel groot led scherm ontstaat. Door dit scherm aan te sturen met een videoprocessor kan je dus live beelden direct weergeven.

Naast deze toepassing zie je ook steeds vaker dat evenementen en festivals bezoekers snel willen kunnen informeren. Met name bij calamiteiten kan dit van essentieel belang zijn. Zo zien we vaak dat er routes worden weergegeven of dat er wordt weergegeven dat er bepaalde pleinen of tenten vol zijn en er geen bezoekers meer worden toegelaten. Zo kun je grote bezoekers aantallen beter stroomlijnen om problemen te voorkomen.

 

 

 

 

 

Festival led scherm voor podia

De meest gebruikte toepassing bij evenementen en festivals zijn toch wel de full color led schermen of videowalls. Deze zijn tegenwoordig voorzien van een kleine pixelpitch zodat het beeld haarscherp is. Ze kunnen makkelijk worden opgehangen aan een truss en via een videoprocessor kunnen er snel beelden worden gewisseld. Niet alleen voor live registratie maar ook voor bijvoorbeeld grafische beelden achter een DJ.

festival led scherm musicalfestival led scherm special effects

Festival led scherm tekstkar/tekstscherm

Voor het informeren van bezoekers op een festival worden vaak tekstkarren ingezet. Deze mobiele festival led schermen zijn vaak maar van 1 kleur en kunnen met grote letters informatie doorgeven aan bezoekers van het evenement. Ze zijn vaak voorzien van accu's dus ze kunnen overal geplaatst worden ook op plekken waar geen stroom voorziening is. De tekstkarren zijn vaak uitgerust met een lichtsensor zodat bij schemer de lichtsterkte automatisch wordt gedimd.

 

Wilt u meer weten of heeft u vragen over een festival led scherm? Dan kunt u mailen naar info@leddisplayexpert.nl of u kunt het contactformulier op de website invullen. Ook kunt u ons bereiken op 076-7002165.

 

©  2019 copyright www.leddisplayexpert.nl |  festival led scherm