Waar moet ik op letten bij het kiezen van een led scherm? deel 1

Omdat de digitale reclame en dus ook het gebruik van led schermen een snelle groei doormaakt komen er ook steeds meer leveranciers van led schermen en videowalls op de markt.  Omdat dit zo snel gaat komen er ook leveranciers op de markt die een lage kwaliteit aan produkten op de markt brengen. Sommige producenten gebruiken lage kwaliteit onderdelen om op prijs te kunnen concurreren. Met alle nadelige gevolgen voor de klant die een led scherm aanschaft dat na een jaar al diverse mankementen vertoont. Als eerlijke en betrouwbare partner voor het leveren van led schermen gebruikt  Led display expert allen goede materialen en de nieuwste technology om er zeker van te zijn dat de led schermen een goede kwaliteit hebben en lang meegaan.

Hieronder zullen we ingaan op een aantal factoren die de kwaliteit van een led scherm bepalen.

1. De led chip kwaliteit

Het belangrijkste onderdeel van een led scherm zijn uiteraard de led chips omdat deze de kleuren weergeven en deze zullen dus grotendeels de kwaliteit van het beeld bepalen. Er zijn vele merken op de markt maar een aatal zijn het meest gebruikt. Dit zijn Epistar, Cree, Nichia en Silan. Als je dus een led scherm wilt aanschaffen dan moet je hier extra aandacht aan geven.Nichia en cree led chip’s hebben een hoge kwaliteit en stabiliteit maar ook een hoog prijskaartje. Silan chips hebben een goede prijskwaliteit verhouding maar zitten net onder het middensegment. Wij werken bijna altijd met Epistar. Deze zitten qua kwaliteit tussen het midden segment en de topkwaliteit in. deze chips zijn betaalbaar en hebben een goede kleurweergave en stabiliteit.  Dit geld voor zowel indoor als outdoor led schermen.

2. Het productieproces

Een led is erg fragiel en kan dus erg snel kapotgaan bij het produceren. Het productieporces moet dus erg secuur gebeuren. De controle op luchtvochtigheid en anti-staticiteit is erg belangrijk. Er worden steeds meer high tech machines gebruikt voor de productie van de led schermen. Hieronder vallen de led plaatsmachines, de soldeer machines  en hot air soldeer machines. Het gebruik van de juiste nieuwe machines hebben een grote invloed op de kwaliteit en stabiliteit van het led scherm. Onze leverancies gebruiken de nieuwste panasonic machines waardoor de led schermen een hoge betrouwbaarheid hebben.