Aan creativiteit geen gebrek bij de ontwerpers van videowalls en andere led displays

De technologische ontwikkelingen in de led displaysector gaan met rasse schreden vooruit. De techniek is nu in staat om te voldoen aan de creatieve eisen die vele aan de video walls stellen. Leveranciers en ontwerpers slagen erin te komen tot creatieve ontwerpen voor led displays die tot voor kort ondenkbaar waren. Met verschillende led-displaytechnieken is het nu mogelijk perfecte beelden te creëren. We zullen hier een inkijk geven bij enkele creatieve schermontwerpen.

‘Onmiddellijke succes’ van een led ‘kroonluchter’ scherm?

In de hal van het Sanya Yalong Bay Huayu Holiday Hotel vormt een gevlekt, rechthoekige lappendeken van heldere led displays, een blikvanger voor de bezoeker van de ‘vier zeeën’. Deze ingenieuze rechthoekige ‘kroonluchters’ maken slim gebruik van led-displays om een tweede rechthoekige vorm te creëren: creativiteit en fun tezamen zorgen voor een energiebesparend lichteffect.

led lamp kroonluchter

In deze creatie zijn de voor led-displays kenmerkende aantrekkelijke uiterlijk, energie-efficiëntie  en kristalachtige verlichting gecombineerd. 53 rechthoekige led-elementen van verschillende omvang, met binnenin 3.000 stuks HD full colour led-displaymodules vormen tezamen een rechthoek met een grootste lengte van 3,112 m, een minimum hoogte van 0,576 m. Het geheel heeft  een volume van 327,2 m3, met een het enorme gewicht van 3,7 ton. Het geheel beeldt het abstracte concept van ‘paard’ uit, wat betekent: ‘onmiddellijk succes’.

Een ‘virtuele ruimte’ met transparant led scherm

Door het China Internetontwikkelingsfonds is de samen met China Beijing TV om 22 jaar toegang tot Internet te vieren een evenement georganiseerd waarbij de ‘futuristische’, ‘wetenschappelijk-technologische’ inslag de hele avond centraal stond. Gedurende de avond presenteerde de programmagroep van het evenement het resultaat van hun zorgvuldige samenwerking: het concept van een virtuele ruimte bestaande uit een ‘Necker-kubus’ gevormd door een transparant led-scherm!

transparant led scherm

De ‘Necker-kubus’ van zes meter breed bestond uit een veelvoud van driedimensionale blokken gevormd door hoog-transparante (80%) led-modules van twee meter breed bij vier meter hoog. Het eenvoudige modulaire ontwerp en het lage gewicht per vierkant (12 kg) maakte het mogelijk dat de structuur snel met succes kon worden opgebouwd.

Suqian: ‘Verleden en heden’ in een gebogen led scherm

In Suqian, langs de weg naar Shanghai wordt de bouw van een museum gepland, met een op maat gemaakt P6 led-display, in de vorm van een boom met geluid, video, licht, elektriciteit, met door elkaar verschillende hightech middelen. Het geheel moeteen driedimensionaal display vormen waarop ‘verleden en heden’ van Suqian wordt getoond en een visie op de toekomst met een schitterende blauwdruk voor leefbare steden.