Chips voor led-displays: Cree

I Cree: de onderneming

De onderneming Cree is in 1987 opgericht, en sinds 1993 genoteerd in de NASDAQ. Het bedrijf richt zich onder meer op de volgende onderdelen van led-technologie: epitaxie, chips, pakking, ledverlichtingoplossingen, samengestelde halfgeleidermaterialen, apparatuur voor stroomvoeding en radiofrequentie en geldt als een van de vermaardste fabrikanten in de sector.
De Cree verlichtingsproducten kent vele voordelen. Voor de producten gehuld in galliumnitride (GAN) en siliciumcarbide (SIC) met toepassing van unieke materiaaltechnologieën en voor haar geavanceerde witlichttechnologie zijn 1300 octrooien aangevraagd in de Verenigde Staten, 2900 internationale octrooien en 389 Chinese. Op het gebied van ledverlichting blijft Cree zorgen voor doorbraken wat betreft helderheid, lichtefficiëntie, levensduur, warmteontwikkeling en betrouwbaarheid.
Het magazine Fortune heeft 15 ondernemingen gepresenteerd die volgens haar de wereld zullen veranderen. Cree UV R&D technology is een van hen. Volgens Fortune magazine hebben deze ondernemingen de spelregels in hun respectievelijke tak van sport en zullen ze doorgaan met ondermijnen van bestaande spelers in hun sector en met het scheppen van nieuwe kansen.

II De Cree-producten

Het productenpakket van Cree omvat chips voor led’s, led’s, backlit led’s, schakelaars, radiofrequentieapparatuur en radio-led’s.
•    Led-chip: de blauwe en groene led-chip geldt als de helderste en efficiëntste binnen de sector. Deze worden veelvuldig gebruikt. Ook ons bedrijf gebruikt deze led-chips zoals de modellen SMD2727, SMD3528, SMD3535.
•    Ledverlichting: ledlampen die gebruikt worden voor belettering, instructie, draagbare verlichting en algemene verlichting alsmede led schermen, led displays en video walls
•    Led-verlichtingsprogramma: commerciële toepassingen van ledverlichting en voor in huis.
•    Verlichtingsapparaten: voor toepassingen in voedingsapparatuur, aandrijvingen, noodstroomvoorzieningen.
•    Draadloze apparaten voor hybride elektrische voortuigen: microgolf transistorapparaten, toepassingen in telecommunicatie en versterkers voor de militaire markt.
•    Materialen: halfgeleidermaterialen die worden gebruikt in geavanceerde elektronica en opto-elektronische apparaten.
We gebruiken met name hun led-chips.

III. Toepassingsgebied voor Cree led-chips

Door de helderheid en energie-efficiëntie van haar led’s behoort Cree semiconductor tot de ruezen van de verlichtingsindustrie. De Cree led’s worden bij een reeks van toepassingen gebruikt, waaronder:
•    flitslicht voor een digitale camera
•    fullcolour video signaal,
•    dashboardverlichting van een auto,
•    verkeerssignaleringen,
•    backlit verlichting voor een mobiele telefoon.

IV. Kenmerken van Cree led-chips

Het belangrijkste pluspunt van Cree zijn de gebruikte materialen. De led’s van Cree zijn extreem energie-efficiënt met een chip waarin materialen van Indium Gallium Nitride (InGaN) en het eigen G•SIC® samen zijn toegepast waarmee een led met een hoge lichtintensiteit en hoge efficiëntie tegen een optimale prijs wordt verkregen. De Cree led heeft de volgende typerende kenmerken:
•    Verbinding met een enkele verbindingsdraad
•    Lage uitgangsspanning
•    Ultradun
•    Lage temperatuur
•    Hoge capaciteit en beperkte elektrostatische ontlading (ESD)
•    Lange levensduur
Cree led’s bieden klanten een reeks voordelen, zoals een zeer hoge helderheid bij een laag energieverbruik, eenvoudige installatie en eenvoudige temperatuurbeheersing.