Kenmerken van de videoprocessor voor een led display

Met de snelle opkomst van led displays met een kleine pixelpitch wint de verhuur van led displays aan populariteit. Ook nemen de eisen toe die gesteld moeten worden aan de videoprocessor. In dit artikel gaan we in op de kenmerken van de videoprocessor voor een led display.
Waarschijnlijk zijn weinig mensen bekend met de functie van de videoprocessor voor een led display. Voor een HD led display verzorgt de videoprocessor niet alleen voor de beeldverwerking en -analyse, codecs, compressie, enzovoort maar bevat het ook veel ingebedde intelligentie in de vorm van analysealgoritmen, massale HD gegevens. Kortom, het heeft een belangrijke functie voor het display.
Eenvoudig gesteld, heeft de videoprocessor van een led display de volgende functies:

•    Ondersteuning van een enkel- en dubbelscherm display, PIP / POP;
•    Ondersteuning van het trapsgewijs en willekeurig splitsen van het scherm;
•    Ondersteuning van schalen op pixelniveau, slepen en plakken (aanpassing op pixelniveau, verkleinen tot een minimum pixelaantal);
•    Ondersteuning voor HD video input, twee uitgangen, uitbreidbaar;
•    TV-functie met automatische kanaalselectie, ethernet afstandsbediening en terugspeelmogelijkheid;
•    Ondersteuning van screenshots, ook voor een deel van het display, knippen van het video-signaal;
•    Volledige verwerking van 1024 grijswaarden, uitstekende beelddetails en prestaties;
•    Ondersteuning van eenvoudige en handige besturing via losstaand bedieningspaneel;
•    Ondersteuning van RS232 seriële poort zodat me behulp van een pc beeldbewerkingen kunnen worden uitgevoerd als zoomen, slepen of bijsnijden;
•    Ondersteuning voor aanpassing van helderheid, kleuren, contrast, verzadiging om de beeldweergave te verbeeren;
•    Ondersteuning van multi-processor super Daquan kleurenmozaïek, flexibele schaalbaarheid;
•    Ondersteuning voor bewegingscompensatie, zodat het beeld niet lijkt te schokken;
•    Ondersteuning voor (gedeeltelijke) ruisonderdrukking;
•    Ondersteuning voor verscherpen beeld, aanpassen contour;
•    Ondersteuning van de volgende resoluties: 1280 × 1024, 1920 × 1080 of 1440 × 900;
•    Ondersteuning voor keyboard lock-functie;
•    Synchrome audio-output;
•    Voldoet aan de internationale standaard 1U hoogte, makkelijk te dragen

Detailverbetering

Dit is niet alleen terug te zien in technologieën om randen scherper te stellen, maar betreft ook de mogelijkheden voor kleurweergave en schalen van het beeld. De kwaliteit van de videoprocessor weerspiegelt zich direct in de beeldkwaliteit van het led display.

Ruisreductie bij een led display

Daar een led-display de kenmerken van een puntmatrix heeft, zal een gemiddelde, verwaarloosbare ruis de tolerantie van het publiek al op de proef stellen. De belangrijkste ruis (mozaïek) in het videosignaal en de willekeurige ruis in het systeem kunnen met een uitstekende videoprocessor maximaal worden onderdrukt.

De grijswaarden van een led display

De grijswaarden die een led-display kan weergeven is een van de belangrijkste aandachtspunten van de technici. Het display kan 16bits en 17bits aan. Deze verbeteringen gaan echter voorbij aan de input, die slechts 8bits is. Met een 8bits bron lijkt voor de meeste mensen verbetering van de grijswaarden luchtkastelen bouwen. Echter, met behulp van een videoprocessor kan de verwerking van grijswaarden voor een led-display aanzienlijk worden verbeterd. In combinatie met de huidige HD beeldkwaliteit is 10bits videoverwerking nu de algemene trend.