Led wallprobleemoplosser helderheid

Het gehele scherm is niet helder

Procedure

Ga na of uw led een synchroon of asynchroon systeem is.

Synchroon systeem led wall

Het gehele scherm van een synchrone led wal kan om twee redenen niet helder zijn:

• Een probleem met de   voeding - controleer of het controlelampje van het cabinet brandt. Als het display is aangesloten op de voeding dan brandt dit lampje, indien het niet brandt, dan is er een probleem met de voeding.
    Indien de voeding niet werk, controleer dan de schakelaar en de kabels op een mogelijke breuk.

meanwell voeding led wall

Indien het signaal normaal is controleer dan of of het lampje van de controlekaart normaal brandt
(Linsn: rood licht brandt, groen licht knippert) als het rode licht brandt dan is de kaart aangesloten op de voeding, het groen licht betekent dat er signaal wordt verzonden. Zonder netspanning zal het rode licht niet branden en zal er ook geen signaal worden verzonden, zodat het groene lampje in geheel niet brandt.
(Nova: rood licht brandt, groen licht knippert) rood wil zeggen: aangesloten op netspanning, groen licht: signaal output. Zonder netspanning zal het rode licht niet branden en zal er ook geen signaal worden verzonden, zodat het groene lampje in geheel niet brandt.
Het groene lampje knippert langzaam. Indien het snel knippert dan opent het display beeld. In geval van netwerkredundantie geeft het een lang knippersignaal.

synchrone kaart led wall / videowall

Indien het rode lampje niet brandt, controleer dan op de kaart goed is geplaatst.

• Plaats de kaart opnieuw (PC slot),
  • Controleer of de kaart spanning heeft.

Indien het groene lampje niet knippert:

• controleer of de DVI-kabel is aangesloten.
  • Controleer of de beeldschermmodus van de computer op scherm kopiëren staat.

Indien de controlekaart correct werkt, controleer dan eerst of de ontvanger die is aangesloten op het display werkt (rode lampje brandt continu, groen knippert).

• Indien het rode lampje niet brandt, controleer dan of de ontvangstkaart is aangesloten op de voeding. Indien het lampje van de voeding niet brandt, sluit dan de voeding opnieuw aan.
  • .Indien het groene lampje niet knippert, controleer dan of de kabel die de controlekaart en de ontvangende kaart verbindt goed is aangesloten en de afstand niet te lang is (max. 100 m).

Asynchroon systeem led wall

Het gehele scherm van een asynchroon display kan om twee redenen niet helder zijn:

• Controleer of de voeding is aangesloten. Als het controlelampje van het cabinet brandt dan is de voeding goed aangesloten. Indien het lampje niet brandt dan werkt de voeding niet.
    Indien de voeding niet werkt controleer dan de schakelaar en de kabels op een mogelijke breuk.

meanwell voeding

De asynchronous master kaart van de led wall werkt correct:

(rood brandt, groen knippert)  als het rode licht brandt dan is de kaart aangesloten op de voeding, het groen licht betekent dat er signaal wordt verzonden.

novasta psd 100 aansturingskaart

Indien het rode lampje niet brandt, controleer dan of de ontvangstkaart is aangesloten op de voeding. Indien het lampje van de voeding niet brandt, sluit dan de voeding opnieuw aan.

Indien het groene lampje niet knippert, reset dan de controlekaart (drie minuten uit en dan weer inschakelen) controleer dan of de kabel die de controlekaart en de ontvangende kaart verbindt goed is aangesloten en de afstand niet te lang is (max. 100 m).

Groene lampje knippert: controleer of de ontvangende kaart is aangesloten (rood brandt, groen knippert).

• Rood brandt niet: controleer of de ontvangstkaart is aangesloten op de voeding. Indien het lampje van de voeding niet brandt, sluit dan de voeding opnieuw aan.
  • Groen knippert niet, controleer of de kabel tussen de controlekaart en de ontvangende kaart op breuken en of die niet te lang is (max. 100 m).
  • Alle groene lampjes knipperen: de software van de asynchrone controlekaart van de led wall werkt niet goed. Sluit de controle kaart aan op de computer en zet het program weer over.