LED SCHERM KOPEN OF LEASEN

Als u een LED scherm wilt kopen dan bent u bij Leddisplay expert B.V. aan het juiste adres. Leddisplay expert B.V.  is gespecialiseerd in de verkoop en lease van LED schermen, video walls, LED walls, lichtkranten en LED displays. Snel informatie? Bel: 076-7002165 of mail: info@leddisplayexpert.nl

LED schermen worden steeds vaker toegepast voor communicatie. Vooral in de reclamewereld zijn de LED schermen niet meer weg te denken.
Producten veranderen steeds sneller waardoor bedrijven vaker hun reclame-uitingen willen aanpassen. Door van de statische banners en drukwerk af te stappen en over te gaan op digitale reclame d.m.v. een LED scherm kan dit een stuk efficiënter en goedkoper.
Andere toepassingen waarbij een LED scherm wordt gebruikt zijn bijvoorbeeld het informeren van bezoekers bij evenementen en festivals, het vertonen van presentaties, tonen van producten in etalages / showrooms van winkels en het projecteren van live beelden tijdens evenementen en popconcerten op het podium.

led scherm op beursLED scherm in beursstand

DE KWALITEIT VAN UW LED SCHERM

Het belangrijkste is natuurlijk dat u een LED scherm gaat kopen van een goede kwaliteit. De investering is hoog dus uw product moet lang meegaan. Bijna alle LED schermen zijn opgebouwd uit onderdelen van verschillende externe leveranciers. Er zijn maar een beperkt aantal leveranciers die bv zelf LED's produceren. En zelfs dan worden de chips die gebruikt worden in de LED's ingekocht bij externe leveranciers. In de branche zijn er een aantal grote partijen die de markt domineren. Leddisplayexpert gebruikt bij de assemblage alleen maar onderdelen van deze marktleiders zodat kwaliteit is gegarandeerd.

GARANTIE OP UW LED SCHERM

Omdat we zo zeker zijn van de kwaliteit van onze LED schermen geven wij 2 tot 5 jaar garantie.

LCD SCHERMEN VS LED SCHERMEN

Vaak als men op zoek is naar een videowall weet men nog niet exact waar men naar op zoek is. Termen als LED en LCD worden vaak door elkaar gehaald terwijl er een heel groot verschil is. Het grootste verschil is dat een LED scherm (LED wall) een veel hogere lichtopbrengst heeft dan een LCD scherm en dat een LCD scherm naden heeft terwijl een modulair LED scherm een groot vlak vormt zonder naden.

LED SCHERM TYPES

Elke toepassing vereist zo zijn eigen specificaties en daardoor worden er ook veel verschillende type LED schermen aangeboden. Het is dan ook belangrijk dat u zich goed laat adviseren over welk type LED scherm het beste aan uw behoefte voldoet.

Indoor led scherm

Een indoor LED scherm wordt vaak van dichtbij bekeken. Om er voor te zorgen dat het beeld van het LED scherm van dichtbij ook nog mooi is worden er vaak kleinere LED's (pixelpitch) gebruikt. Daarnaast hebben indoor LED schermen geen last van direct zonlicht waardoor de lichtsterkte minder hoog hoeft te zijn. Dit scheelt weer in het stroomverbruik. Indoor schermen hebben vaak een lichtsterkte tussen de 800 en 2000 NIT. De pixelpitch (de afstand tussen de LED's) varieert van 0.8 mm tot 10 mm.

indoor led scherm

 

 

 

 

Outdoor LED scherm

Een outdoor LED scherm hangt vaak buiten en heeft dus te maken met directe lichtinval en gure weersomstandigheden. Het is dus van groot belang dat een outdoor LED scherm een hoge lichtopbrengst heeft en waterdicht is. Omdat de zon zelf 4000 NIT straalt adviseren wij voor een outdoor scherm minimaal 5000 NIT aan te houden. De meest gebruikte pixelpitch is pixel 10mm en P16 mm. Wij leveren momenteel ook veel P6 en P6.67.

led scherm

 

 

 

VERHUUR INSTALLATIE VS VASTE INSTALLATIE

Er bestaan 2 verschillende typen LED schermen qua montage. De vaste installatie zijn metalen/aluminium kasten welke met bouten en platen aan elkaar worden gemonteerd. Een verhuur installatie daarentegen heeft een speciaal ontworpen snelklik systeem zodat de panelen snel kunnen worden gekoppeld. Deze worden veel gebruikt bij evenementen en op podia. De schermen zijn zo snel op te bouwen en af te breken. Daarnaast zijn deze panelen vaak wat kleiner en lichter. Meestal bestaan ze uit een aluminium die-cast frame. Bij deze panelen is het van groot belang dat het frame zeer nauwkeurig en van goed materiaal is omdat er anders snel naden ontstaan in het totale LED scherm.

FRONT SERVICE VS REAR SERVICE

Een led scherm wordt soms op plaatsen gemonteerd zodat men er aan de achterkant niet meer bij kan. Denk bijvoorbeeld aan een outdoor led scherm aan de gevel. Dan is het dus van belang dat het led scherm via de voorkant nog wel benaderbaar is i.v.m. eventuele reparaties. Bij dit soort toepassingen heeft u een front service led scherm nodig. Het scherm heeft dan  een speciale constructie waardoor via de voorkant er led modules kunnen worden losgehaald zodat met bij de bedrading, de voedingen en de receivingkaarten (de hardware) kan komen. Frontservice led schermen zijn  duurder dan reguliere led schermen met een deur aan de achterkant.

DIP VS SMD LED SCHERM

Er bestaan 2 type leds met elk hun eigen voor en nadelen. De DIP LED is de bekendste en oudste techniek. Het LED scherm is dan opgebouwd uit aparte RGB(rood, groen en blauwe) LED's. Deze zitten in een driehoek naast elkaar. Van een afstand geven deze dan in een bepaalde samenstelling de juiste kleur weer. Daarnaast is er de wat nieuwere SMD LED. Dit is 1 LED die de kleurconfiguratie in de LED heeft. SMD heeft als voordeel dat het een iets betere witwaarde heeft en de DIP LED heeft weer een hogere lichtopbrengst. Daarnaast zie je steed vaker kleinere pixelpitch wat met DIP niet mogelijk is. Indoor schermen zijn dan nagenoeg altijd ook SMD.

WAAR MOET IK OP LETTEN BIJ HET KIEZEN VAN EEN LED SCHERM BEHALVE DE PRIJS?

Omdat de digitale reclame en dus ook het gebruik van LED-schermen een snelle groei doormaakt komen er ook steeds meer leveranciers van LED schermen en videowalls op de markt.  Omdat dit zo snel gaat komen er ook leveranciers op de markt die een lage kwaliteit aan produkten op de markt brengen. Sommige producenten gebruiken lage kwaliteit onderdelen om op prijs te kunnen concurreren. Met alle nadelige gevolgen voor de klant die een LED scherm aanschaft dat na een jaar al diverse mankementen vertoont. Als eerlijke en betrouwbare partner voor het leveren van LED schermen gebruikt Leddisplayexpert alleen goede materialen en de nieuwste technology om er zeker van te zijn dat de led walls een goede kwaliteit hebben en lang meegaan.

Hieronder zullen we ingaan op een aantal factoren die de kwaliteit en prijs van een LED scherm bepalen.

1. De LED chip kwaliteit van het led scherm

Het belangrijkste onderdeel van een LED scherm zijn uiteraard de LED ( light-emitting diode) chips omdat deze de kleuren weergeven en deze zullen dus grotendeels de kwaliteit en de prijs van het beeld bepalen. Er zijn vele merken op de markt maar een aantal zijn het meest gebruikt. Dit zijn Epistar, Cree, Nichia en Silan. Als je dus een LED scherm wilt aanschaffen dan moet je hier extra aandacht aan geven. Nichia en cree LED chip’s hebben een hoge kwaliteit en stabiliteit maar ook een hoge prijs. Silan chips hebben een goede prijskwaliteit verhouding maar zitten net onder het middensegment. Wij werken bijna altijd met Epistar. Deze zitten qua kwaliteit tussen het midden segment en de topkwaliteit in. deze chips zijn betaalbaar en hebben een goede kleurweergave en stabiliteit.  Dit geld voor zowel indoor LED schermen als outdoor LED schermen.

led scherm - led

 

 

 

 

 

 

 

2. Het productieproces van het LED scherm

Een LED,  light-emitting diode is erg fragiel en kan dus erg snel kapotgaan bij het produceren. Het productieproces moet dus erg secuur gebeuren. De controle op luchtvochtigheid en anti-staticiteit is erg belangrijk. Er worden steeds meer high tech machines gebruikt voor de productie van de LED schermen. Hieronder vallen de LED-plaatsmachines, de soldeermachines  en hot-air-soldeermachines. Het gebruik van de juiste nieuwe machines hebben een grote invloed op de kwaliteit en stabiliteit van het LED scherm. Onze leveranciers gebruiken de nieuwste panasonic machines waardoor de LED schermen een hoge betrouwbaarheid hebben.

led scherm - productiemachines

3. Het design van het LED-scherm cabinet.

Een LED scherm zal wel 100.000 uur meegaan dus het design en gebruik van de juiste materialen van het cabinet is ook erg belangrijk.Het design betreft eigenlijk 2 verschillende onderdelen. Het design van de led module/ PCB en het design van het cabinet. Als de PCB niet goed is dan zal dit de levensduur van het led scherm erg verkorten. Wij hebben een erg streng R&D team die er op toeziet dat de juiste materialen worden gebruikt. Door deze professionele benadering hebben onze LED schermen een langere levensduur dan de gemiddelde LED schermen. Ook het design van het cabinet is erg belangrijk. Als deze constructie niet goed is dan zal het kabinet na 1 of 2 jaar de electronica in het led display niet goed meer beschermen tegen regen, sneeuw en storm. Het LED scherm zal dan erg snel beschadigd kunnen raken. Zorg er dus voor dat u met een professionele partij te maken heeft.

 4. Kwaliteit van de overige delen van het LED scherm.

Ook de overigen onderdelen als de voeding, drivers, LEDmodulemaskers en modulekabels zijn erg belangrijk en hebben invloed op de prijs. Het ledscherm is zo goed als de zwakste schakel. Zorg dus dat deze onderdelen ook van een hoogwaardige kwaliteit zijn en bespaar niet altijd op de prijs. Zodra er 1 onderdeel van het LED scherm niet goed is zal het gebreken gaan vertonen. Momenteel zijn Meanwell en Delta de beste voedingen die er zijn. Op het gebied van drivers adviseren wij het amerikaanse MBI.

BELANGRIJKE INDICATOREN VOOR DE KWALITEIT VAN EEN LED IN EEN KLEUREN LED SCHERM

1. Uitvalratio LED scherm

Daar een kleuren LED scherm samengesteld is uit tienduizenden of zelfs honderdduizenden rode, groene en blauwe led-elementen, zal uitval van een kleur de beeldkwaliteit van het gehele led scherm raken. Op basis van ervaringen uit de industrie geldt in het algemeen dat de uitvalratio bij de assemblage van een LED scherm 72 uur voor levering niet hoger mag zijn dan 3/10.000 (dit heeft betrekking op uitval waarvan de oorzaak in de led zelf ligt).

2. Antistatische capaciteit LED scherm

Een led is een halfgeleider, gevoelig voor statische elektriciteit, hetgeen makkelijk kan leiden tot uitval. De antistatische capaciteit is voor de levensduur dus essentieel. In het algemeen geldt dat beneden 2000V een statische ontlading tussen een persoon en de LED niet tot uitval mag leiden.

3. Lichtafname LED scherm

Rode, groene en blauwe leds hebben de eigenschap dat met de toename van het aantal branduren de helderheid afneemt. Led-chips, de kwaliteit van hulpmaterialen en de bij de behuizing toegepaste technologie bepalen de snelheid waarmee de helderheid van een led afneemt. In het algemeen geldt dat bij een test van 1.000 uur, een stroom van 20 mA en bij kamertemperatuur de lichtafname bij de rode led minder dan 10% moet zijn, en bij de blauwe en groene led minder dan 15%. De lichtafname van rood, groen en blauw tezamen hebben een grote impact op de witbalans van een kleuren led-display en daarmee de betrouwbaarheid van het display.

4. Helderheid LED scherm

De helderheid van een LED bepaalt in belangrijke mate de helderheid van een display. Hoe hoger de helderheid van een led, hoe beter gebruik kan worden gemaakt van marginale stroomsterktes. Dit is goed voor energiebesparing en de stabiliteit van de led. Een led heeft verschillende hoekwaardes: bij een bepaalde helderheid van de chip geldt, hoe kleiner de openingshoek, hoe helderder de led,  maar hoe kleiner de kijkhoek. In het algemeen biedt de keuze voor een openingshoek van 100 graden een display voldoende perspectief. Van belang is een balans te vinden tussen helderheid, hoek en prijs voor verschillende punten op het led scherm en verschillende kijkafstanden.

5. Consistentie LED scherm

Een kleuren display bestaat uit talrijke beeld elementen opgebouwd uit rode, groen en blauwe leds. De consistentie van de helderheid en golflengte van iedere kleur led bepaalt de consistentie van het gehele scherm (helderheid, witbalans, kleuren). Fabrikanten van displays eisen dat hun leveranciers leds leveren met een 5nm golflengtebereik en een bereik in helderheid van 1: 1.3.  Spanningsconsistentie is doorgaans niet vereist.

LED SCHERM LEASE

De aanschaf/prijs van een led scherm kan een aanzienlijke investering vergen. Niet iedereen kan of wil dan ook een led scherm in 1 keer aanschaffen. Dan bieden wij diverse mogelijkheden tot lease. Wij werken samen met een externe leasemaatschappij die dit hele traject voor ons verzorgd. Zo kunt u bijvoorbeeld de led boarding, led reclamemast of led reclameborden laten voorfinancieren en in 3 tot 5 jaar afschrijven. We hebben de optie voor zowel financial lease als operational lease, afhankelijk van waar uw voorkeur ligt. In het geval van operational lease bieden wij dan ook een onderhoudscontract aan en/of een Service level agreement. Zo heeft u altijd een goed werkend led scherm voor de beste prijs. Mocht u kiezen voor financial lease dan is het led scherm, videowall of led wall na afloop van het contract van u en kunt u zelf beslissen wat u er mee doet. Vraag bij een van onze adviseurs naar de mogelijkheden.

FAQ LED SCHERM

Wat is een LED scherm?

Een led scherm is eigenlijk een grote televisie alleen is deze gebaseerd op Led technologie. D.m.v. aansturing van bv een pc of een videoprocessor kunnen er allerlei soorten media op worden vertoond.

Zijn LED schermen ook voor buiten?

Ja, er zijn speciale buiten schermen die waterdicht zijn.

Is een LED scherm zichtbaar in de felle zon?

Ja, buiten LED schermen zijn hiervoor speciaal gebouwd. Als het scherm meer dan 5000 NIt produceert dan is het goed zichtbaar in de zon.

Wat is het verschil tussen binnen en buiten LED schermen?

Schermen voor buiten hebben een hogere helderheid, zijn IP65 waterdicht gecertificeerd, en vaak is de pixel grootte groter omdat de schermen van verdere afstand worden bekeken. De standaard is momenteel P10 outdoor (10.000 led m2) en P5 indoor (40.000 leds m2).

Wat is een pixel in een LED scherm?

Een pixel is een stukje scherm die een kleur aanmaakt. Dit is of 1 SMD led of 3 DIP LED’s. Dip houdt in dat er op het stukje scherm 3 LED's zitten. Rood Groen en Blauw. Doordat deze vlak naast elkaar zitten mengen de weergegeven kleuren zich als je van een afstand kijkt. Hierdoor kun je dus alle mogelijke kleuren weergeven. Bij SMD zitten er 3 kleuren chips in 1 LED. U heeft dus 1 LED die alle kleuren weergeeft.

Wat is het verschil tussen DIP en SMD?

DIP wordt al langer gebruikt en is duurzamer en geeft meer licht. SMD geeft van dichtbij een mooier egaal beeld, de witkleur is wat beter en SMD heeft een grotere kijkhoek.

Wat betekent een modulair led scherm systeem?

Dit betekent dat een LED scherm uit meerdere kleine schermen worden opgebouwd. Op deze manier kunnen er verschillende groottes worden gebouwd. Dit kunnen modules van 50 cm x 50 cm , 64 x 64 cm zijn, 96 x 96 cm 0f 50 cm x 100 cm. Door de modulaire schermen juist te plaatsen ziet u geen naden en krijgt u 1 mooi geheel beeld.

LED-scherm pixelpitch?

Een pixelpitch betekent de afstand  tussen de pixels onderling. Hoe kleiner de pixelpitch hoe fijner het led beeldscherm en hoe beter het zicht op korte afstand.

Aansturing met een PC?

Het aansturen van een LED scherm kan d.m.v. een PC. Of u bouwt een sendingcard in uw PC of u maakt gebruik van een sendingbox. Dit is een externe kast die d.m.v. een DP-poort of een HDMI-uitgang op uw pc wordt aangesloten. D.m.v. een UTP kabel wordt het scherm dan met uw PC verbonden.
U kunt ook een asynchrone kaart gebruiken. Dan hoeft u de PC niet gekoppeld te laten maar zet u de content /media op het interne geheugen van het led scherm.

LED scherm draadloze aansturing?

De PC kan eventueel draadloos worden benaderd om gegevens te wijzigen.

Heb ik aparte software nodig?

Bij elk led scherm leveren wij standaard software die erg gebruiksvriendelijk is. Wij maken gebruik van de 2 meest gebruikte softwarepakketten ter wereld.

Zijn er meerdere databronnen mogelijk?

Ja, d.m.v. een led videoprocessor. De input bestaat dan uit AV, S-video, VGA, DVI of HDMI zo kunt u bv uw TV of DVD koppelen.

Voor of achterkant service?

Alle Led schermen worden op maat gemaakt. Afhankelijk van de situatie geven wij een advies. Soms is een scherm met achterkant service mogelijk. U heeft dan deurtjes om bij de elektronica van het scherm te komen. Als dit niet kan omdat het scherm tegen de gevel hangt dan bieden we voorkant service aan. Voorkant service is wel wat duurder qua prijs.

Wat is de prijs een LED scherm?

De aanschafprijs is afhankelijk van heel veel factoren. Is het een binnen of buiten toepassing, van welke afstand wordt het scherm bekeken. Welke kijkhoek wilt u, waar hangt het scherm en wat voor constructie is er nodig, Is het een vaste installatie of voor de verhuur, heeft u speciale eisen t.a.v. de duur van de led’s of de helderheid. Aan de hand hiervan kunnen we een offerte opmaken.

Welke LED merken zijn er?

Wereldwijd zijn er heel veel led fabrikanten. Maar zoals bij alle producten zijn er een aantal gerenommeerde bedrijven.  Merken als Nichia, Cree, Epistar en Silan zijn de bekendste.
Epistar is de grootste led leverancier ter wereld en hier werken wij dan ook in 95% van de gevallen mee. Let bij de aanschaf i.i.g. op de lichtsterkte van de led. Pas op met onbekende merken. De kans is aanwezig dat ze niet erg kleur stabiel zijn en dat de kleuren dus gaan afwijken.

Helderheid van de LED's. Waar moet ik op letten?

Een LED scherm werkt pas goed als het de juiste lichtsterkte heeft. Te fel is vervelend en bij te weinig licht valt het niet meer op.
Zorg ervoor dat u werkt met een lichtsensor zodat het scherm zich aanpast aan de omgeving.
In de felle zon wordt geadviseerd i.i.g. minimaal 5000 NITS te gebruiken. Indoor is 1200 NITS meestal voldoende.
Let er dus op dat de maximale lichtsterkte voldoende is.

Wat is de levensduur van een LED (light-emitting diode)?

De levensduur van een LED wordt aangeduid met een halfwaardetijd.  De tijd dus totdat de LED nog maar 50% lichtsterkte uitstraalt. Dit zal bij kwalitatieve LED's ongeveer 75.000 uur zijn.  Technisch kan hij dus langer mee.

LED scherm levensduur?

De economische levensduur van een led scherm is afhankelijk van de gebruiksintensiteit. Het is net als het menselijk lichaam. Als u het constant maximaal gebruikt gaat het minder lang mee. Gemiddeld is de economische levensduur 5 tot 8 jaar. Afhankelijk van de kwaliteit.

LED scherm stroomverbruik?

Dit hangt af van de uizendtijd, en de instelling van de helderheid.
Volledige belasting is als alle LED's vol branden. U krijgt dan een heel wit scherm. Met P10 is dat ongeveer 600 watt. Bij normaal videogebruik is dat maximaal de helft. Als het donker is staat het scherm vaak gedimd op wel 10% van de sterkte. Gemiddeld gezien zal het scherm 20% van het maximale vermogen gebruiken. Dus 120 watt per uur/m2.

Heb ik een vergunning nodig voor een LED scherm?

Dit verschilt per gemeente. Voor een buiten led scherm is vaak een vergunning nodig. Bij de gemeente kunt u deze aanvragen.

LED scherm montage

Wij kunnen de gehele montage van het led scherm voor u verzorgen. Wij werken nauw samen met een constructie bedrijf dat de constructies voor ons berekent en fabriceert.

Software instructie voor LED schermen

Wij zorgen voor de volledige installatie van de software en uw medewerkers krijgen een uitgebreide uitleg en training.

LED scherm service

Afhankelijk van het model krijgt u tot 5 jaar garantie op het scherm. Daarnaast kunnen we geheel naar uw wensen een SLA (service level agreement) opstellen.

LED scherm kopen?

Wilt u meer weten of heeft u vragen over de prijs van een led scherm, een led scherm kopen of mogelijke leasen? Dan kunt mailen naar info@leddisplayexpert.nl of u kunt het contactformulier op de website invullen. Ook kunt u ons bereiken op 076-7002165.

 

 

 

 

©  2019 copyright www.leddisplayexpert.nl | LED scherm kopen