Videowall kopen

U wilt een videowall kopen?  

Een videowall koopt u bij Led display expert.  Wij leveren videowalls in diverse afmetingen. De schermen zijn vaak modulair opgebouwd uit kabinetten of beeldschermen. Dit kan zowel met als zonder naad. Door deze kabinetten of beeldschermen te koppelen kunnen zeer grote schermen / videowalls ontstaan.

Snel informatie? Bel: 076-7002165 of mail: info@leddisplayexpert.nl

lcd videowallled videowall

 

 

 

 

 

 

De videowalls van Led display expert zijn zowel in een indoor als een outdoor variant te verkrijgen. Door alleen te werken met de beste fabrikanten die de beste materialen gebruiken als Samsung panelen, Meanwell voedingen en Epistar LED's (light-emitting diode) heeft u de garantie op een lange levensduur. Wij geven dan ook 2 tot 5 jaar volledige garantie. Omdat wij direct inkopen bij de fabrikant leveren wij tot wel 30% goedkoper dan andere leveranciers. Wij geven dan ook een laagsteprijsgarantie.

videowall indoorvideowall outdoor outdoor videowall cabinet
 

 

 

 

 

 

 

We leveren de videowalls zowel front service als rear service. Dat wil zeggen dat als de videowall aan een muur hangt het er niet af hoeft bij calamiteiten.

LCD videowall & LED videowall

De videowall bestaat al tientallen jaren. Vroeger bestond deze uit een aantal verschillende gekoppelde Tv’s. Deze hadden dikke naden en het beeld had dan ook een raster er doorheen.

origineel videowall

Tegenwoordig zijn de naden gelukkig een stuk dunner (1 tot 8 mm) en is er zelfs een LCD videowall die geen naden meer heeft. Deze worden met name gebruikt in tv studio’s. O.a CNN werkt met deze videowalls. Deze walls kunnen dan ook 4k weergeven.

naadloos lcd videowall

Tegenwoordig ziet men ook veel bedrijven LED videowalls kopen. Het voordeel hiervan is dat er geen naden over het beeld lopen en de lichtsterkte een stuk hoger is waardoor ook buiten en bij veel daglicht deze schermen goed zichtbaar zijn. Een LCD videowall geeft namelijk vaak maar 500 NIT terwijl een indoor LED videowall tussen de 1000 en 2000 NIT lichtsterkte heeft. Deze LED-wall is sterk in opkomst en zal steeds vaker de LCD videowall gaan vervangen. Mede omdat er tegenwoordig al indoor schermen zijn met 0.8mm pixelpitch welke dus van heel dichtbij ook een mooi beeld weergeeft.

LCD videowall afmetingen en kwaliteit

De LCD videowall is in diverse afmetingen te leveren. Ze worden vaak opgebouwd uit schermen van 46, 47, 49 of 55 inch. De videowalls die wij leveren hebben allemaal een Samsung DID LCD scherm of een LG scherm. De levensduur is minimaal 60.000 uur en de schermen zijn van professionele kwaliteit en geschikt om dag en nacht video’s af te spelen.

Videowall met naden

Bijna elke LCD videowall heeft naden. Tegenwoordig tussen de 8 mm en 3,5 mm. Afhankelijk van uw wensen kunnen we hier een offerte voor uitbrengen. Wij hebben momenteel 1 leverancier, dit is ook gelijk de enige ter wereld, die een LCD wall kan aanbieden zonder naden. Deze heeft een pixelpitch van 0,67 mm. Een extreem mooi en scherp beeld welke in zeer grote afmetingen is samen te stellen. Veel gebruikt in studio’s met live uitzendingen. Omdat het scherm gefilmd wordt is het belangrijk dat het een hele hoge frequentie heeft zodat je geen lijnen gaat zien tijdens de opname. Dit scherm kan dan ook 4k weergeven.

naadloze lcd videowall voorbeeld

Videowall lichtsterkte

De lichtsterkte van een standaard LCD videowall is vaak gelijk aan uw tv. Tussen de 350 en 500 NIT. Tegenwoordig zijn er tegen een meerprijs videowalls te leveren met een hogere lichtsterkte tot wel 3500 NIT. Deze kunnen bijvoorbeeld in een etalage hangen en toch nog een duidelijk beeld weergeven.

LED-concepten en types LED videowall

Een LED is een licht uitstralende diode, een kleine elektronische halfgeleider, die elektrische energie in zichtbaar licht kan omzetten. De chemische materialen die voor de LED gebruikt zijn bepalen zijn kleur, helderheid en vermogen. Een LED-lamp heeft geen gloeidraad, dus (brand)schade door een gloeiende gloeidraad zal niet voorkomen.
  SMD en DIP leds videowall
Figuur 1
Er zijn twee verschillende vormen LED: SMD en DIP. SMD (Surface Mounted Device) verwijst naar de wijze waarop de LED is bevestigd: de LED is geplaatst op het oppervlak van de printplaat. SMD bevat een rode, groene en blauwe chip. Bij een DIP (Dual-in Line Package) is de LED met de printplaat verbonden via een draadlijn en staat deze hoger. Iedere lLED-lamp is rood, groen of blauw.


videowall met SMD-led

Omdat een SMD-led geen reflector heeft, zendt een SMD-led-lamp het licht niet gefocust. Het licht wordt gelijkmatig in horizontale en verticale richting verspreid, waardoor er een grotere kijkhoek is. Dit maakt een SMD led-display geschikt voor de meeste indoor toepassingen en is het een ideale keuze voor toepassingen buiten waarbij sprake is van een kleine kijkafstand.
 smd led videowall
Figuur 2


Voordelen van een SMD led videowall:
•    op korte afstand een uitstekend beeld;
•    bij een extreme kijkhoek geen kleurverandering;
•    wijde kijkhoek.
•    lagere prijs dan DIP

videowall met DIP LED

 

Een DIP ledlamp is uitgerust met een reflector en een epoxyharslens. Deze combinatie en de gebruikte chip bepalen de elliptische kegel. De reflector en lens concentreren het licht van de LED in een bepaalde hoek.
 DIP led videowall
Figuur 3

 


Voordelen van een DIP led videowall:
•    optimaal beeld op grotere afstand;
•    hoger contrast in de zon;
•    mat zwart om reflectie te verminderen;
•    hogere helderheid dan SMD.


Videowall onderdelen

1. Module
LED-modules zijn de ‘bouwstenen’ waarmee een videowall wordt samengesteld. De ordening van de modules is afhankelijk van het soort product, markt en toepassingen.
 videowall module
Figuur 4
2. Pixel
Een afbeelding is opgebouwd uit pixels, letters, nummers, afbeeldingen en video is opgebouwd uit punten (pixels). Een pixel kan een enkele LED zijn, meerdere LED’s van dezelfde kleur, of meerdere LED’s van verschillende kleur. Zij vormen het kleinste element van een elektronisch beeldscherm en zijn onafhankelijk aan te sturen en kunnen aangezet worden met een verschillend helderheidsniveau.
 alle type leds voor videowalls
Figuur 5

3. Resolutie
Resolutie is het aantal pixels in een fysiek deel van het elektronische display. Binnen een bepaald deel geldt hoe hoger het aantal pixels hoe groter de mogelijkheid om details weer te geven. De resolutie van een display wordt bepaald door de omvang, de pixeltechnologie, de ruimte tussen de pixels en de gekozen kijkafstand. In de onderstaande figuur worden drie verschillende pixelafstanden getoond en het effect daarvan op het contrast.

videowall kijkhoek

Bij de keuze van een videowall moet ook gekeken worden naar de plaats waar deze geplaatst wordt en de beeldhoek. Voor het beste beeld (zie onderstaande figuur) is het het beste om de kijker te plaatsen in het donkerblauwe gebied.
 kijkhoek videowall
Figuur 7

De gezichtshoek en -gebied is groter dan de hoek waarbinnen men een optimaal zicht heeft. Dit wordt bepaald door de omstandigheden van de locatie en het omgevingslicht.


videowall kijkafstand 

De berekening van de kijkafstand gaat uit van de belangrijkste type displays voor gebruik binnen of buiten. Ieder scherm heeft een minimum en een maximum kijkafstand, afhankelijk van de toepassing en het gebruik.