3 manieren om een LED scherm hogere kleurwaarden te geven

1.Contrast van een  led scherm verbeteren.

Het contrast is 1 van de cruciale factoren die er voor zorgen dat je een andere visuele beleving krijgt en een beter beeld. Over het algemeen kan je stellen dat bij een hoger contrast  je een beter beeld krijgt en helderdere kleurverschillen. Een hoog contrast op een led scherm zorgen voor een gelijkmatiger verloop van de opbouw van een plaatje en zorgt voor een beter verloop van de grijswaarden / contrasten.

2. Grijswaarden van een led scherm verbeteren.

Simpel gezegd, de 256 grijswaarden houdt in dat elke kleur van de led module (rood, groen en blauw) 256 helderheids niveaus heeft tussen de helderste waarde en zwart. De grijswaarden omvatten dus de hoeveelheid kleurprestaties van een scherm. Een full color scherm heeft dus 3 verschillende kleuren x 256 waarden wat uitkomt op 16 bit.  Hoe hoger de kleur prestaties hoe beter de beeldweergave van het led scherm is.

3.Een led scherm combineren met een videoprocessor.

Een led videoprocessor kan met nieuwe technieken een slecht binnenkomend signaal bewerken zodat het wordt verbeterd. Dit verhoogd de beeldkwaliteit van een plaatje of video’s.