Chips voor led-displays: Epistar

In de markt voor led-displays zijn er grofweg vier typen led-chips die vaak worden gebruikt, zoals Epistar, Sanan, Nichia en Cree. Deze chips hebben ieder hun voordelen en nadelen. We bespreken hierna de kenmerken van de Epistar led-chip.
Het merk Epistar stamt uit 1996 toen enkele visionaire mensen deze led-chip ontwikkelden. Toen later de tijd voor led’s aanbrak met onder meer de markt voor solide podiumverlichting bewees dit product zijn potentieel. De voortdurende inspanningen voor innovatie, de technische doorbraken en fundamenteel onderzoek hebben van Epistar een creatieve ontwerper gemaakt.
Vergeleken met Cree en Nichia is de prijs van Epistar erg concurrerend: bijna 2/3 goedkoper terwijl het met zijn uitgebreide prestaties niet onderdoet voor Cree en Nichia, zoals:
1.    Een hoog niveau van helderheid: binnen kan een herlderheid bereikt worden van ≥ 1500 nits, buiten van ≥ 6500-7000 nits.
2.    Zeer stabiel. De Epistar led-chip met zijn dubbele bescherming tegen elektrische schokken en een zesvoudige beschermingsfilm op het oppervlak, zorgt ervoor dat het product eenvoudiger is aan te sturen en de optische demping geringer zal zijn.
3.    Uitstekende ESD (electrostatic discharge) bescherming  (tot 3000V)
4.    Patenten. Voor de Epistar led-chip is een reeks patenten aangevraagd en verkregen. Dit maakt het tot een kwalitatief en wereldwijd gewild product voor led schermen.
Gezien deze aspecten is het begrijpelijk dat de Epistar led-chips in vergelijking met Cree, Nichia en Sanan de beste prijs-prestatieverhouding biedt.

 

Produkten die LED display Expert B.V. verkoopt zijn:

 

 

 

©  2019 copyright www.leddisplayexpert.nl | Epistar led chips