Draadloze besturing van Video walls

Met de ontwikkeling van toepassingen voor buitenreclame wordt de led-industrie in toenemende mate trendy en raakt het in zwang. De markt van outdoor reclametoepassingen neemt nu een marktaandeel in van 80%, en de videowall wordt daarmee de nieuwe carrier van buitenreclame. Om die videowalls aan te sturen zijn er verschillenden mogelijkheden. We bespreken hier enkele gebruikelijke draadloze bedieningsmogelijkheden.

RF

Principe: een RF module aan het ene eind bij de computer die het systeem aanstuurt, en aan de andere kant verbonden met de seriële poort van de controlekaart. De driver wordt geïnstalleerd nadat de computer een virtuele seriële poort heeft gegenereerd. Via die poort worden de gegevens verzonden.

Kenmerken: eenvoudige installatie, gegevens kunnen over een afstand van 300 tot 1000 meter worden overgebracht, zonder extra kosten.

Benodigde apparatuur en prijs: RF overdracht en ontvangstmodule, kosten ca. USD 60 per paar. Meerdere modules tegelijk kunnen worden aangestuurd.

Nadelen: beschikbare radiofrequenties, weinig landen staan het burgers toe om radiofrequenties te gebruiken van 433MHZ, extreem gevoelig voor storing van het signaal, en hoewel de transmissiesnelheid niet langzaam is kan slechts een baud rate van 4800 of 9600 worden gebruikt.

WIFI

Principe: via de installatie van een draadloze router of andere draadloze apparaten, en de draadloze netwerkbridge van de gebruiker, wordt een draadloos lokaal netwerk opgebouwd.

Kenmerken: geen kabels, eenvoudige installatie, snelle gegevensoverdracht.

Benodigde apparatuur en prijs: netwerkbridge, > USD 123; draadloze router, USD 16.

Nadelen: de communicatieafstand is afhankelijk van het ontvangst van de netwerkbridge, de afstand is hierdoor relatief kort, vaak zwak of geen signaal. Op sommige plekken is aansturing via WIFI echter uitermate geschikt. Als op de locatie van het display goede signaaldekking is, is het eenvoudig om met een draadloze router, netwerkbrug en een verbinding op te zetten. Via een willekeurige computer in het netwerk kan dan het display aangestuurd worden.

GPRS

Principe: na inbellen wordt er verbinding gemaakt met de server van het datacenter. Met behulp van clientsoftware wordt informatie naar de server gezonden.

Kenmerken: eenvoudige installatie, geen afstandsbeperkingen, zolang er signaal van een mobiel netwerk beschikbaar is. De prijs is relatief laag, $ 31 - $ 61.

Nadelen: GPRS-modules hebben een telefoonkaart nodig voor internettoegang waar ook kosten aan zijn verbonden. DE GPRS-bandbreedte kent beperkingen waardoor gegevensoverdracht niet zo snel is. Het is meer geschikt voor displays met één kleur die voornamelijk tekst tonen.

3G(WCDMA)

Principe: 3G modules zijn via een draadloos netwerk verbonden met de server van het datacenter. Directe verbinding via de cloud met de controlekaart van de led wall.

Kenmerken: stabiel WCDMA-signaal, gegevensoverdracht vindt plaats met nauwelijks verlies aan data, en in tegenstelling tot GPRS aanzienlijk sneller. Het is mogelijk om foto’s en video te versturen. Meer geschikt voor een fullcolour Video wall.

Nadelen: Vereist een dekkend netwerk.

4G Full Netcom

Principe: in grote lijnen vergelijkbaar met 3G en GPRS.

Kenmerken: 4G Full Netcom, snelle gegevensoverdracht, volledige real-time controle, sturen van instructies en direct kunnen reageren op de bijhorende controle van de led videowall.

 

Produkten die LED display Expert B.V. verkoopt zijn:

 

 

 

©  2019 copyright www.leddisplayexpert.nl |  draadloze besturing videowalls