Een correct gebruik van de stroomverdeelkast voor een videowall

Vaak wordt gezegd dat de kwaliteit van de stroomverdeelkast een van de kritieke factoren is van een videowall. Waarom? Daar een videowall zijn stroom ontvangt van veel schakelvoedingen, zou de stroomsterkte bij inschakeling van het display enorm zijn en eenvoudig tot schade aan het stroomnet en de elektronische apparatuur kunnen leiden. Voor een betere werking van de videowall is het dus nodig dat onderzoek wordt gedaan naar het verbeteren van de stroomverdeelkast.

stroomverdeelkast voor een videowall

 

Negen factoren spelen een rol bij de keuze van een stroomverdeelkast voor een fullcolour video wall.

 


1. De afmetingen van de stroomverdeelkast


Het vermogen dat nodig is voor een videowall verschilt, dus ook de dimensies van de stroomverdeelkast zal verschillen afhankelijk van het scherm. Standaardafmetingen van de stroomverdeelkast helpen wel bij het besparen op de installatie- en beheerkosten.


2.Vermogen en stroomverdeelkast


De gebruiker moet het vermogen kunnen kiezen in overeenstemming met de omvang van de videowall. Het moet aanpasbaar zijn van 0-250kW.


3.De bediening van de stroomverdeelkast


Kies voor een eenvoudige bediening, een product dat gemakkelijk is te installeren; lijn in en lijn uit met een connector eenvoudig aansluiten, snelle en gemakkelijke bediening zodat de videowall snel operationeel kan zijn.


4. Speciale stroomverdeelkasten voor videowalls


De stroomverdeelkasten zijn ontworpen en worden geproduceerd overeenkomstig de nationale en industriestandaards: vakkundig, veilig en betrouwbaar. Een dergelijke verdeelkast draagt in belangrijke mate bij aan de kwaliteit van de apparatuur.


5.Kenmerken van het stroomverbruik van een videowall


Gezien de kenmerken van het stroomverbruik van een videowall, zoals een te sterke stroom bij inschakeling, moet een stroomverdeelkast de belasting effectief kunnen verlichten door het hanteren van een voedingsmethode via meerdere partities.


6.Verschillende typen stroomverdeelkasten


Men kan kiezen uit verschillende materialen en verschillende type kasten afhankelijk van de omgeving waar het led-display wordt geplaatst. Een stroomverdeelkast voor een outdoor videowall moet stof- en regenbestendig zijn en bescherming bieden tegen elektrische schokken. Het beschermingsniveau mag niet lager zijn dan IP43 en het moet beschikken over een afvoer voor water in de bodem van de kast.


7.Besturing van de stroomverdeelkast


Er zijn verschillende methodes voor de aansturing van een stroomverdeelkast. Er kan gebruik worden gemaakt van PLC (programmable logic controller), een multifunctioneel kaartsysteem, microcomputer tijdschakelaar, een aan-en-uitknop, lokaal handmatige bediening enzovoort. Afhankelijk van de vereisten moet een keuze worden gemaakt.


8. Bescherming tegen bliksem


Led-displays zijn kostbaar, dus bijna iedere fabrikant zal zorgen voor een adequate bescherming van het display. Bijvoorbeeld door een goede bliksemgeleiding en andere voorziening om verstoringen door onweer bij een outdoor videowall te voorkomen.


9. Keuze van merkproducten voor de onderdelen van de verdeelkast


Een stroomverdeelkast moet absoluut betrouwbaar zijn. De keuze van de juiste onderdelen van de kast heeft dus grote invloed op de voeding van het led scherm. Het gebruik van goede, betrouwbare merkproducten is de beste garantie voor een veilige voeding van het led scherm. De gekozen materialen moeten voldoen aan de relevante standaarden.

 

Produkten die Leddisplayexpert BV verkoopt:

  •  

 

 

 

©  2019 copyright www.leddisplayexpert.nl | videowall stroomverdeelkast