Enkele op de markt beschikbare producten voor videowalls

smd led

Er zijn verschillende typen led’s voor verschillende projecten. Hierna geven we een overzicht van enkele veel voorkomende led-product en hun toepassing zoals die op de markt worden aangeboden. Bij ieder model geven we enkele opmerkingen om de lezer een eerste indruk te geven.

afmetingen veel gebruikte smd en DIP leds

Een vergelijking tussen DIP-ledproducten en SMD-ledproducten

 

DIP-ledproducten

Eerst wordt bij de productie een led in de holte van een epoxy spuitgietvloeistof geplant en vervolgens een beugelbinding toegevoegd.   Vervolgens wordt het in een over geplaatst waar na het uitzetten van de epoxyhars, de led wordt gevormd.
Door het relatief eenvoudige fabricageproces, lage kosten, hebben dit soort led-producten een groot marktaandeel. Door de hoge helderheid en de eenvoudige bescherming tegen water, werden deze led’s aanvankelijk voor outdoor ledschermen gebruikt.

Voordelen: goed beschermd, laag energieverbruik, hoge helderheid, langzame slijtage.

Nadelen: grote omvang, kleine beeldhoek, matige licht- en kleurmenging.

SMD-ledproducten

Een SMD-led wordt bevestigd op het oppervlak van een printplaat voor SMT-verwerking en reflow. In dit proces wordt de helderheid, gezichtshoek, vlakheid, betrouwbaarheid, consistentie en andere apsecten opgelost. Door het gebruik van lichtere materialen en de reflecterende laag van het PCB-board zijn SMD led-producten veel lichter, tot de helft minder, waardoor het geschikt is voor toepassingen binnen. Door enkele technologische doorbraken is de helderheid van SMD-led’s aanzienlijk verbeterd en zijn ze ook waterbestendiger te maken, waardoor SMD led P16 of minder langzaam aan de DIP-led’s vervangen

Voordelen: hoge resolutie, , good color mixing, good heat dissipation, low production cost, light weight, hoog contrast.

Nadelen: neemt snel vocht op, matig antistatisch, slecht bestand tegen hitte, lage helderheid (8000cd moeilijk haalbaar), snelle slijtage

 

Produkten die LED display Expert B.V. verkoopt zijn:

 

 

©  2019 copyright www.leddisplayexpert.nl | producten voor videowalls