Hoe stuurt de controlekaart van een led-scherm het scherm aan?

1. Wat is de led-schermcontroller

Een led-schermcontroller, een asynchroon led-controlesysteem of een synchroon led-schermcontrolekaart, is het belangrijkste component van een grafisch led-scherm. De controller ontvangt via de seriële port van de computer informatie over het te vertonen beeld, plaats de informatie in het geheugen, en stuurt vervolgens de beeldinformatie naar het juiste deel van het scherm en stuurt de scanvolgorde.

2. Embedded real-time + off-line twee-in-een controller van een led scherm

Bij een embedded real-time + off-line led scherm beslaat de display scan driver vier delen, de DVI, een 1000M netwerkkaart, CPU en geheugen (SD-kaart). Nadat de stroom is ingeschakeld en het systeem is geïnitialiseerd maakt de CPU het geheugen (SD-kaart) leeg, de gebruiker kan vervolgens opnieuw content naar het led scherm sturen of deze bewerken (door de gebruiker bewerkte content wordt via een LAN-verbinding naar de controller gestuurd). Als de CPU merkt dat real-time informatie is gestuurd, schakelt het automatisch over op dit datakanaal zodat het scherm real-time beeld toont. Real-time heeft de hoogste prioriteit voor het led scherm. Zie hier meer over led schermen.

3 Embedded real-time + off-line twee-in-een controller: audioproblemen

Offline beschikt de controller over een eigen audio processor die offline geluid kan afspelen. Maar in de real-time modus wordt door de DVI via de 1000M netwerkkabel realtime geluid gestuurd naar de controller, die via de geluidschip wordt afgespeeld. De controller kan dus wisselen tussen real-time en off-line audio.

4. Real-time + offline combo controller

Een real-time + off-line twee-in-een controller kan voor veel toepassingen worden aangepast. Voor het gebruik van het scherm is het niet nodig dat deze is aangesloten op de computer. Het concept van asynchrone synchronisatie betekent een revolutie in display toepassingen. Het is echter niet geschikt voor tv-schermen en grote schermen.

5. Besturen van een groep led schermen

Een controlekaart kan met een Ethernet (LAN) interface eenvoudig netwerken. Via de LAN-computer kan het via het netwerk een display besturen. Dit maakt het geschikt voor het aansturen van een informatienetwerk voor publicatie op meerdere led schermen.

6. Offline animatie en video

De controller kan direct een reeks aan videoformaten aan, die de software automatisch verwerkt en aanpast voor het scherm formaat. Daarbij is het niet nodig bitmaps te bewerken. Naar de controlekaart kunnen direct MPEG4, AVI, FLV, BMP, enz. worden gestuurd.

7. Afbeelding in grijswaarden

Het beeld op de computer is in full-color, om dit op een display goed te tonen is full-color led nodig. Een monochroom led-scherm kan alleen patronen tonen, terwijl een twee kleuren led-scherm het meer als een zwartwit foto toont (het moet dus ook grijswaarden kunnen tonen). De zogenoemde grijze led verwijst naar de prestaties met betrekking tot afbeeldingen; grijswaarden zijn bij tekst en  graphics niet aan de orde.

Produkten die LED display Expert B.V. verkoopt zijn:

 

 

©  2019 copyright www.leddisplayexpert.nl | controlekaart led scherm