Led schermen en stroomvoeding

Hoewel led schermen al geruime tijd wereldwijd worden ontwikkeld, is er nog altijd geen industriestandaard voor de voeding. Bij de afronding van een project moet de klant dus voor de acceptatie afgaan op ervaring en waarnemingen. In dit stadium kunnen technici met vele jaren ervaring in de installatie van videowalls behulpzaam zijn en door het woud van de verschillende voor- en nadelen de juiste voeding voor u ontdekken.   

I.Eenvoudige methode voor het vaststellen van de voor- en nadelen van een voeding voor led schermen

De fabrikanten van led schermen kunnen in het algemeen wel enkele specificaties voor een voeding aangeven, maar door de overvloed aan leveranciers van stroomvoedingsproducten is er een overvloed aan onbekende producten op de markt. Voor gebruikers is het dan lastig de pro’s en contra’s van de verschillende producten te onderscheiden. Enkele suggesties van insiders kunnen helpen:

Bekijk het uiterlijk van het product. Een goede leverancier is ook erg precies hierin. Het kan duiden op serieconsistentie. Een onverantwoordelijke producent zal ook geen net product afleveren.  Efficiëntie bij volledige belasting. Energie-efficiëntie is de belangrijkste indicator voor een hoge efficiënte bij het omzetten van energie, in combinatie met de eisen voor energiebesparing en milieubescherming. Maar het is ook van belang voor de portemonnee van de gebruiker. Schommelingen in de uitgangsvoltage. Grote variatie heeft grote invloed op de levensduur van de elektrische apparatuur. De schommelingen moeten zo klein als mogelijk zijn. De temperatuur bij in gebruik. Die temperatuur is van invloed op de stabiliteit en de levensduur van de voeding. Van belang is dat de temperatuur bij gebruik zo min mogelijk toeneemt. Ook in termen van efficiëntie is het in algemeen zo dat een hoge temperatuur samengaat met minder efficiëntie.

II.Enkele opmerkingen bij de keuze van een stroomvoeding

Door de eigenschappen van ledschermproducten als led boarding, wanneer een video of een afbeelding wordt getoond, zal er doorgaans voortdurend een wisseling in de stroomsterkte zijn. Hierdoor zijn de eisen die een led-display stelt aan de voeding stringenter. Om er voor te zorgen dat het scherm een normaal beeld vertoont is het noodzakelijk dat de gebruikte voedingsproducten over een zekere marge in hun capaciteit beschikken. In het algemeen, hoe groter die marge hoe stabieler de prestaties van de voeding en hoe langer de levensduur. Maar dit betekent wel hogere kosten voor stroomvoedingsproducten en te veel reservecapaciteit zorgt ook voor verspilling. Huidige voedingsproducten voor led-displays hebben doorgaans een marge beschikbaar van 20 tot 30%.

Behalve de reservecapaciteit van de voeding zijn er ook andere aspecten die om aandacht vragen. Allereerst, om de levensduur van de stroomvoeding te vergroten wordt het gebruik van een voeding met meer dan 30% capaciteit meer dan nodig is voor het systeem geadviseerd. Bijvoorbeeld als het systeem 100 W vermogen nodig heeft, dan wordt de keuze van een voeding met een vermogen van meer dan 130 W geadviseerd, zodat effectief de levensduur van de voeding kan worden verlengd.
Ten tweede moet er acht worden geslagen op de omgevingstemperatuur van de voeding. Wellicht is extra koeling nodig. Een hoge omgevingstemperatuur gaat ten koste van de output van de voeding.
Ten derde moet afhankelijk van de toepassing de voeding over verschillende functies beschikken, zoals bescherming tegen te hoge spanning, bescherming tegen oververhitting, bescherming tegen overbelasting, en toepassingen als  signaalfuncie, afstandsbediening, telemetrie, parallelle functies, en speciale eigenschappen als Power Factor correction (PFC), Uninterruptible power Supply (UPS).

III.Toekomstige ontwikkelingen led schermen

In de toekomst ontwikkelen led-displays zich in de richting van HD en op het vlak van energie en intelligentie. Op het vlak van voedingsproducten zijn hiervoor nieuwe technologische doorbraken nodig. Om kort te gaan, de toekomstige ontwikkeling van voedingsproducten voor videowalls zal gaan in de richting van kleiner, lichter en dunner, betere prestaties en meer mogelijkheden voor intelligente besturing.

 

 

Produkten die LED display Expert B.V. verkoopt zijn:

 • Indoor LED schermen
 • Outdoor LED schermen
 • LCD Videowall
 • LED Videowall
 • Lichtkranten
 • LED vloeren
 • Mobiel led scherm
 • LED wall
 • LED boarding
 • LED reclameborden
 • LED reclamemasten
 • LED totem
 • LED zuil
 • LED scherm aanhanger
 • Sport LED scherm
 • LED bordbuster
 • LED gevelreclame

 

 

 led scherm - videowall - led wall - led boarding - led reclamebord - led display - led scherm verhuur -   led scherm  producten

©  2019 copyright www.leddisplayexpert.nl | Led schermen en stroomvoeding