Ledscherm vergunningaanvraag

Als u of uw bedrijf een led scherm wilt gaan aanschaffen dan moet u er rekening mee houden dat de meeste gemeenten een vergunning eisen. U zult dus een vergunning moeten aanvragen. Informeer altijd bij uw gemeente of dat nodig is en zo ja, wat dan de eisen zijn die gesteld worden aan het krijgen van de vergunning.

Situaties waarin dit vereist is zijn bijvoorbeeld een led scherm op uw dak, een led scherm op de gevel of een led scherm op een paal. Het betreft hier altijd buiten led schermen. De gemeenten willen hiermee voorkomen dat er overlast ontstaat door bijvoorbeeld lichtvervuiling. In de vergunning kunnen ze dan eisen stellen aan bijvoorbeeld de lichtsterkte en bijvoorbeeld de content.

Led schermen die binnen worden geplaatst zijn niet aan een vergunning onderhevig. U dient er uiteraard wel op te letten dat ook dan u geen overlast veroorzaakt. Voor me tname bedrijfspanden langs een drukke weg of snelweg is het interessant om een led scherm te plaatsen maar is tevens de kans groot dat passsanten hier overlast van hebben als het led scherm te fel staat afgesteld. Rijkswaterstaat controleert hier ook op en als er overlast is zullen zij u benaderen om de situatie aan te passen.

Waarom is een passende helderheid belangrijk? Led displays die te fel zijn, kunnen overlast geven en hun doel voorbij schieten. Het goed instellen van led displays heeft belangrijke voordelen:

+ het verbetert de leesbaarheid van het led scherm,

+ het bespaart energie,

+ het verlengt de levensduur van het ledscherm,

+ het bevordert de acceptatie van ledscherm.

Meer informatie hierover leest u hier:

https://www.uneto-vni.nl/stream/leaflet-publicatie-led-display-center

Het aanvragen van een vergunning vereist gedegen voorwerk. Wij hebben hier ervaring mee en kunnen u dan ook helpen bij de aanvraag.

Zorg voor een goed onderbouwde vergunningsaanvraag voor het led scherm. 

Beschrijf hoe u lichthinder voorkomt

Licht duidelijk toe dat de lichtsensor in het scherm er voor zorgt dat de lichtsterkte constant wordt afgestemd op het omgevingslicht. De lichtsensor in het LED-scherm voorkomt dus overstraling en zorgt voor optimale helderheid.  Hierdoor wordt het scherm niet als storend ervaren door de omgeving.
Leg uit dat desgewenst het LED-scherm tussen bepaalde tijdstippen (bijvoorbeeld tussen 22.00u – 07.00u) uitgezet wordt. Een scherm dat uitstaat geeft geen overlast en komt bovendien de levensduur van het scherm ten goede en verbruikt geen stroom.

Beschrijf hoe u het LED-scherm gaat gebruiken


Geef aan waar het LED-scherm primair voor bedoeld is (om uw bedrijfslogo en bedrijf gerelateerde uitingen weer te geven in een rustige cyclus). Het LED-scherm biedt mogelijkheden om dynamische content weer te geven maar verhelder dat u zo min mogelijk bewegende en/of flikkerende beelden inzet en binnen welke kaders u dit doet. Besteed daarbij ook aandacht voor de minimale overlast voor het langsrijdende verkeer en omwonenden.
 

Beschrijf de  locatie en montage van het LED-scherm


Zet uiteen (indien van toepassing) dat het LED-scherm gemonteerd wordt aan de gevel of op het dak en dat het geheel volledig geïntegreerd zal worden in het lijnenspel van de omgeving. Zowel esthetisch als bouwtechnisch zal het LED-scherm geen afbreuk doen aan de omgeving. Indien het LED-scherm gemonteerd wordt aan een constructie van palen motiveer dan duidelijk waarom het esthetisch in de omgeving past. 

Wet- en regelgeving

Houdt verder rekening met het feit dat er in veel gemeenten nog nauwelijks up-to-date regelgeving is rondom bewegende beelden aan een gevel of op een paal. Simpelweg omdat LED-schermen relatief nieuw zijn. Aangezien LED-schermen steeds vaker gezien worden in het straatbeeld gaan gemeenten op korte termijn haar nota reclamebeleid herzien. Dit moet zorgen voor een betere afstemming tussen de reclamebehoeften van de ondernemers en het aanzicht van de openbare ruimte.

 

Produkten die LED display Expert B.V. verkoopt zijn:

 • Indoor LED schermen
 • Outdoor LED schermen
 • LCD Videowall
 • LED Videowall
 • Lichtkranten
 • LED vloeren
 • Mobiel led scherm
 • LED wall
 • LED boarding
 • LED reclameborden
 • LED reclamemasten
 • LED totem
 • LED zuil
 • LED scherm aanhanger
 • Sport LED scherm
 • LED bordbuster
 • LED gevelreclame

 

 

 led scherm - videowall - led wall - led boarding - led reclamebord - led display - led scherm verhuur -   led scherm  producten

©  2019 copyright www.leddisplayexpert.nl |  Ledscherm vergunningaanvraag