Video Signal Plugs


1. Samengesteld videosignaal: veel gebruikte pluggen: BNC, RCA.

75 Ohm gemiddelde weerstand, 3/5 buitenisolatie (radius 3mm/5mm), videokabels: 
75-3 met een transmissieafstand van ca. 200 m; 75-5 transmissieafstand ca. 500 m; 75-7 transmissieafstand ca. 500-800 m; 75-9 transmissieafstand ca. 1000-1500 m; 75-12 transmissieafstand ca. 2000-3500 m.

2.S-terminal (of Y/C?

De wetenschappelijke benaming voor deze plug is: “two-component video interface”, gewoonlijk aangeduid als S-terminal. De transmissieafstand bedraagt slechts 15 m.

Een S-video verbinding is in Japan ontwikkeld. De S verwijst naar ‘SEPARATE’. In het outputsignaal zijn helderheidsinformatie (luminantie) en kleurinformatie (chrominantie) gescheiden om interferentie te vermijden. De S-interface bestaat eigenlijk uit vijf kernen: twee voor het helderheidssignaal, twee voor het kleurensignaal en een gemeenschappelijke aarddraad.

Vergeleken met de AV-interface, is er niet langer sprake van Y / C hybride transmissie en, daardoor, geen verdere splitsing en decodering van heldere kleuren. Het gebruik van afzonderlijke transmissiekanalen zorgt ervoor dat interferentie wordt voorkomen en verbetert de helderheid van het beeld. Echter, S-video kent nog altijd een twee kleurensignaal (Cr Cb) dat wordt voortgebracht door het chrominante signaal C voor de transmissie te mengen en daarna weer te decoderen in de afspeelapparatuur om weer Cb en Cr te verkrijgen. Dit leidt hoe dan ook tot enig signaalverlies en enige vervorming (hoewel gering maar met de juiste videoapparatuur tijdens het testen nog altijd waar te nemen). Door het gemengde Cr Cb kleurensignaal kent de bandbreedte enige beperkingen, zodat S-video hoewel het relatief goed is, nog altijd verre van perfect is. Hoewel S-video dus niet het beste is, is het door verschillende factoren op de huidige markt en vanwege de kosten de meest toegepaste video-interface.


3.VGA signal

VGA (Video Graphics Array) is een videostandaard uit 1987 die werd geïntroduceerd met IBM’s PS/2 en biedt een beeld in hoge resolutie, rijke kleuren, enzovoort. VGA is veelvuldig gebruikt, maar het signaal is gevoelig voor interferentie en heeft een korte transmissieafstand (3 + 4 / 6VGA: 15-30 m).

 

4. Component video (RGBHV-signaal)

De Component-interface is gebaseerd op de S-interface, waarbij de kleursignalen (chroma C) voor blauw (b) en rood (r) gescheiden worden verzonden met een resolutie van 600 lijnen of meer. Veel gebruikte signalen zijn YPbPr en YCbCr. Tegenwoordig zijn veel tv-producten gebaseerd op een kleureninput om de kwaliteit van het inputsignaal te verbeteren, maar via de kleureninterface is het mogelijk verschillende klassen van signalen in te voeren, van de meest eenvoudige tot de 480i scan 480p, of 720p, 1080i, enz. Transmissieafstanden: 75-2RGB 30-50 m, 75-3RGB 50-70 m.


5.DVI

DVI-A (analog, analog) interface: deze interface is feitelijk een aangepaste VGA-interface, die voorheen gebruikt werd voor sommige high-end CRT-monitoren, maar nu buiten gebruik zijn geraakt. Vaak wordt met de term "fake DVI-interface" verwezen naar DVI-A, omdat het nog altijd een analoog signaal betreft, in tegenstelling tot de digitale DVI signaaltechnologie.

DVI-D (digital, digital) interface: DVI-D is een echte digitale signaalinterface en geavanceerder dan DVI-A.  De DVI-D-interface kent echter ook zijn tekortkomingen, omdat het niet compatibel is met oudere CRT-monitoren, vergelijkbaar met LCD-monitoren die alleen D-Sub ondersteunen.
DVI-I (integrated, integrated) interface: dit is een hybride interface met DVI-A en DVI-D, die compatibel is met zowel DVI-D en DVI-A (en via een adapter ook met D-Sub). Op dit moment is dit DVI-interface die de beste compatibiliteit biedt.

In het algemeen zal bij de transmissie van een 1600 × 1200 @ 60Hz videosignaal weinig verschil zijn tussen het gebruik van single-channel DVI en dual DVI. Indien het scherm Full HD (1920 × 1080) of een hogere resolutie ondersteunt neem dan geen single-channel DVI-kabel. DVI-D kan alleen digitale signalen verwerken; DVI-I kan digitale en analoge signalen tegelijk overbrengen bij een transmissieafstand van 7 tot 15 meter.

6. HDMI

Het DVI digitale signaal kan tezamen met het onderliggende protocol ook verkregen worden met DVI of een DVI-compatibel signaal. Krachtiger dan de DVI-interface is het HDMI-protocol wanneer hifi audiosignalen via een HDMI-kabel worden overgebracht. De naadloze connectiviteit vereenvoudigt de verbindingsproblemen terwijl het ook een bredere HDMI-compatibiliteit biedt. Het de ondersteunde 5Gbps gegevenstransport kan een afstand tot wel 15 meter worden overbrugd..

Vergeleken met DVI, kan HDMI digitale audiosignalen overbrengen, en ondersteuning bieden voor HDCP, maar met betere DDC features. HDMI ondersteunt 5Gbps gegevensverkeer over een afstand van wel 15 meter, voldoende doorgaans voor 1080p video en 8-kanaal audiosignaal, dat minder dan 4GBps nodig heeft. Hierdoor is er bij HDMI een grote marge die het mogelijk maakt de kabel aan te sluiten op een DVD-speler, ontvanger en PRR. HDMI ondersteunt ook EDID, DDC2B, zodat een HDMI-apparaat met "plug and play" ‘bemiddelt’ tussen het bronsignaal en het beeldschermapparaat/ het led scherm en automatisch het meest geschikte video- en audioformaat selecteert.

HD-SDI staat voor high-definition serial digital interface. HD-SDI wordt toegepast om camerabeelden in HD-kwaliteit via een coax-kabel te verzenden. Het betekent een technologische vooruitgang op het vlak van beveiligingscamera’s, die het mogelijk maakt beeld in HD-kwaliteit naar de controlekamer te zenden.

 

Produkten die LED display Expert B.V. verkoopt zijn:

 • Indoor LED schermen
 • Outdoor LED schermen
 • LCD Videowall
 • LED Videowall
 • Lichtkranten
 • LED vloeren
 • Mobiel led scherm
 • LED wall
 • LED boarding
 • LED reclameborden
 • LED reclamemasten
 • LED totem
 • LED zuil
 • LED scherm aanhanger
 • Sport LED scherm
 • LED bordbuster
 • LED gevelreclame

 

 

 led scherm - videowall - led wall - led boarding - led reclamebord - led display - led scherm verhuur -   led scherm  producten

©  2019 copyright www.leddisplayexpert.nl | Video Signal Plugs