Video wall: nieuwe ontwikkelingen

1. LED Scherm met een kleine pixelpitch

video wall met kleine pixel pitch

Een Video wall met een kleine pixelpitch is een indoor Video wall met pixelpitch kleiner dan P2.5, bijvoorbeeld P2.5, P2.0, P1.9, P1.8, P1.6, P1.5, enzovoort. Dit soort displays hebben een grote pixeldichtheid, een scherpe kijkhoek en een volledig naadloos beeld met natuurlijke ware kleuren. Wat betreft beheer en onderhoud wordt een volwassen point by point correctietechnologie toegepast, en na gebruik van een of twee jaar kan in een keer het gehele paneel worden gecorrigeerd. Dit is een eenvoudige operatie met een uitstekend resultaat.

Uitdagingen? De pixelafstanden worden al kleiner en kleiner waardoor men voor een aantal uitdagingen staat, zoals bijvoorbeeld de ultrahoge temperatuur bij het productieproces. Door de almaar kleiner wordende pitch heeft een kleine afwijking bij de productie al gauw grote gevolgen.

2. Draadloos scherm

draadloze video wall

Draadloze Video walls maken gebruik van GSM, GPRS, CDMA, 3G en andere draadloze communicatienetwerken om een Video wall op afstand, real-time via een grootschalig netwerk van informatie te voorzien:

Een grootschalig netwerk: om informatie naar de Videowall over te zenden via een draadloos GSM, GPRS, CDMA, 3G of ander draadloos netwerk wordt gebruik gemaakt van het TCP/IP netwerkprotocol en een onbeperkt aantal netwerkterminals;

De voordelen:

onmiddellijke informatieverspreiding: het draadloze videowall kan altijd direct informatie ontvangen van de informatiebron;

zonder afstandsbeperkingen: de videowall kan zich waar dan ook bevinden, zolang er een lokaal maar draadloos een netwerksignaal kan worden gebruikt, niet beperkt door afstand en locatie;

eenvoudige installatie en onderhoud: doordat er geen glasvezel of andere communicatiekabels nodig zijn is de locatie voor het display eenvoudig te kiezen. Door het modulaire ontwerp, eenvoudige onderhoud en reparatie en automatische opslaan van informatie is het eenvoudig in gebruik. Voor het opbouwen van een betrouwbare verbinding is inbellen en automatisch opnieuw inbellen niet meer nodig.

Het systeem is storing bestendig ontworpen, en bestand tegen elektromagnetische stralingen en lage en hoge temperaturen;voor het verspreiden van informatie kunnen verschillende methodes worden gebruikt: afhankelijk van het gekozen communicatienetwerk kan men kiezen voor verschillende manieren om de informatie naar het display te updaten; voor de beveiliging zijn verschillende vormen van encryptie beschikbaar.

Uitdagingen?

(1) Er zijn veel aanbieders van draadloze Video walls en er wordt een reeks aan apparatuur geproduceerd, maar zelden voor de bevestiging. Meer aandacht/producten hiervoor kan de betrouwbaarheid van het product verbeteren en de uitvalratio verminderen.

2) Een betrouwbaar verificatieproces bij het ontwerp ontbreekt nog.

(3) Er zijn nog geen standaarden voor draadloze Video walls.

(4) De industrie is nog te veel gefocust op het verminderen van de productiekosten, zonder acht te slaan op de totale kosten gedurende de levenscyclus van het product.

3. Intelligente schermen

intelligente video wall

Bij intelligente ledschermen (smart screens) gaat het in feite om de combinatie van displays en internet om bediening en beheer op afstand mogelijk te maken voor tientallen, honderden of zelfs duizenden displays. Als op een display een probleem ontstaat, zal spontaan en tijdig een waarschuwing uitgaan en zal het display zelf de oorzaak zoeken en zo mogelijk automatisch verhelpen waardoor de werklast voor technici vermindert. Met de ontwikkeling van de technologie zullen de displays slimmer worden. Een intelligent led display betekent niet alleen een HD display met vloeiende dynamische afbeeldingen en video, maar het biedt meer features en services voor de consument bij het gebruik, waaronder interactie en een meer persoonlijke ervaring.

Uitdagingen? De intelligentie van smart screens moet continu verbeterd worden om verschillende tekortkomingen op te lossen en meer intelligente services te kunnen aanbieden waar consumenten behoefte aan hebben. Cloud intelligentie is op dit moment een belangrijke trend. Maar ook beveiligingsvraagstukken en privacy vragen om aandacht.

 

4. Transparant scherm

transparante videowall

Een transparant scherm, bijvoorbeeld zoals glas, biedt terwijl transparantie wordt gehandhaafd een rijkheid aan kleur en dynamische weergave. Een transparant scherm kan bijvoorbeeld een interactief display zijn waarmee gebruikers niet alleen exposities van dichtbij kunnen bekijken maar ook kunnen communiceren en zo dynamisch informatie kunnen ontvangen. Het is zeer geschikt voor winkelcentra voor het tonen van sieraden en andere luxe goederen, of voor musea die zo cultureel erfgoed kunnen laten zien.

Uitdagingen? Transparante displays zijn niet voor persoonlijk gebruik en vraagstukken als privacy moeten nog worden opgelost. De technologie is nog niet erg volwassen, met name ten aanzien van de grootte en het aantal panelen. De kosten zijn nog relatief hoog en het product is nog niet algemeen toepasbaar. De ondersteuning, bijvoorbeeld met mobiele applicaties, batterijen en andere componenten, is nog onvoldoende om ultrakleine toepassingen te kunnen ontwikkelen die beantwoorden aan een interactief ontwerp.

 

5. Een gevormd scherm

video wall op maat

Door een groot display in op te splitsen wordt het mogelijk een scherm in willekeurige onregelmatige vormen samen te stellen. Zo wordt het niet alleen mogelijk creatieve content te tonen en de aandacht van de toeschouwers te trekken, ook kunnen toepassingen die gebruik maken van de mogelijkheden om het beeld van een Video wall te splitsen is stukjes verder worden ontwikkeld. De volgende vormen kan men onderscheiden: driedimensionale oppervlakken (zoals een bolvormig scherm, een polyhedraal (veelvlakken) scherm, lucht, enz.), boogvormige, onregelmatig gevormde en stripvormige schermen. Speciaal gevormde schermen, zoals een sferisch scherm (bolvormig, driehoekige bolschermen, zeszijdig panoramascherm), led-tekens (volgens verschillende specificaties, geen beperkingen aan de schermgrootte, en flexibel volgens de wensen van de consument, willekeurige tekst, afbeeldingen, logo’s), in de vorm van een menselijk gezicht (met een zachte, buigzame serie van verschillende pitch Video wallstructuren, om een levendig beeld van het gezicht te tonen), een gebogen scherm, led DJ sets, een cilindervormig scherm waarbij de kijker een 360° panoramabeeld krijgt getoond.

Uitdagingen? Door de vele, verschillende vormen luisteren de technische eisen voor de fabrikant erg nauw. Bij het samenstellen van een buitenscherm gaat het om maatwerk waarbij discontinuïteiten tussen de verschillende schermdelen, als gevolg van oneffenheden en andere oorzaken, de gebruikerservaring sterk kunnen beïnvloeden en ten kosten kunnen gaan van het overall beeld. En belangrijker, de gevormde led-schermen stellen hoge eisen aan het ontwerp van de printplaten, hun complexiteit en structuur, en vergen veel van de onderzoeks- en ontwikkelcapaciteiten van de leveranciers.

Produkten die LED display Expert B.V. verkoopt zijn:

 

 

 

©  2019 copyright www.leddisplayexpert.nl | videowall nieuwe ontwikkelingen