Waarom is een videoprocessor nodig voor een kleuren video wall?

De videoprocessor heeft veel bijgedragen aan de ontwikkeling van de full color video wall. Waarom was de videoprocessor nodig voor een kleuren video wall?

De kwaliteit van de videoprocessor is van directe invloed op de prestaties van de video wall. Het is een videoprocessor die is aangepast voor de video wall. De taak van de videoprocessor is, eenvoudig gezegd, externe beelden omzetten naar een signaal (zoals Blu-ray DVD, computer, HD playback boxes, enzovoort) dat het kleuren video wall aan kan.

De functies van de led videoprocessor voor de video wall zijn onder meer:

Zoomen naar schermformaat

Een kleuren video wall vertoont een beeld pixel voor pixel, wat betekent dat het display eigenlijk alleen een beeld aankan van dezelfde fysieke afmetingen. De led-videoprocessor kan naar iedere maat schalen, en de beeldscherm output van de desktop mappen naar het volledige scherm van de video wall. Door de resolutie te vergroten of verkleinen is het mogelijk een compleet beeld met afbeeldingen te tonen op het scherm.

Conversie van de resolutiespecificaties

Het bronsignaal van de afbeelding (zoals Blu-ray DVD, computer, HD playback boxes, enzovoort) verschaft doorgaans een bepaalde resolutie met vaste specificaties (Referentie VESA, ITU, SMPTE en andere standaards). De kleuren video wall is een modulair gesplitst display, zodat het bijna elke resolutiewaarde kan hebben. De videoprocessor converteert de resolutie van het bronsignaal naar de gewenste resolutie voor de betreffende kleuren video wall.

Signaalconversie en -wisseling

Apparatuur voor videoverwerking kunnen verschillende soorten signaal verwerken. Een videoprocessor kan ook, als er meerdere soorten signalen binnenkomen, een variëteit aan signalen managen en snel en flexibel wisselen tussen de verschillende soorten signalen van verschillende bronnen.

De beeldkwaliteit verbeteren

Sinds de jaren twintig van de vorige eeuw zijn er voor (digitale) beeldverwerking tal van technologieën gepatenteerd. Bijvoorbeeld DCDi, ACC2, ACM3D en andere Emmy award-winnende gepatenteerde technologieën van Faroudja Laboratories. Deze technologieën zullen ongetwijfeld het visuele effect hebben verbeterd. Het beeld van een full color video wall is veel groter en de pixelgrootte kleiner dan dat van veel andere vlakscherm media. Er worden daarom aan de technologie voor beeldverwerking, en met name de technologie voor beeldverbetering, strikte eisen gesteld. Een kwalitatieve led-videoprocessor is in staat geavanceerde algoritmen toe te passen om een beeld van slechte kwaliteit te verbeteren door bijvoorbeeld het uitfilteren van ruis of verscherpen, of het vergroten van het detail bij een reeks beelden.

Splitsen van een groot scherm 

De pixelgrootte van een kleuren video wall wordt al kleiner en kleiner en de dimensies van het scherm groter. Hierdoor wordt de fysieke schermresolutie van een led-scherm enorm groot. Een led -videoprocessor is in staat zeer kosteneffectief door het opsplitsen en weer samenvoegen van beelden een zeer groot scherm met een hoge resolutie aan te sturen.  

Verwerken van meerdere beelden 

Een videoprocessor moet in staat zijn om op een display meerdere beelden met verschillende ingangssignalen met behulp van multifunctionele verwerkingsfuncties tegelijk te verwerken en te vertonen op het display.

De kleurendiepte vergroten

De huidige video walls kunnen kleurengradaties van 16 of 17 bits aan, maar de meeste bronsignalen zijn nog 8 bits. Dus, in de voetstappen van het HD  beeldtechnologie wordt 10-bit of 12-bit beeldverwerkingstechnologie de algemene trend.

Conversie naar rijke kleuren

Het kleurengamma van een video wall is zeer groot, maar de meeste kleuren inputsignalen (bijvoorbeeld NTSC) daarentegen hebben nog niet zo’n groot gamma. Om ervoor te zorgen dat het beeld op het video wall toch voor voortreffelijke kwaliteit is moet die ruimte in het spectrum worden ingevuld.

 

Produkten die Leddisplayexpert BV verkoopt:

 

©  2019 copyright www.leddisplayexpert.nl | videoprocessor voor kleuren videowall