Wat is de levensduur van een LED scherm?

De levensduur van een LED scherm is 100.000 uur. Hoedt dit in dat het LED scherm na 100.000 uur niet meer doet? Het antwoord is, Nee. Het LED scherm zal nog steeds fuctioneren. Het pricipe van LED is alleen dat het steeds iets minder fel gaat branden. Dit houdt in dat een Led na 100.00 uur nog ongeveer de helft zo fel brandt als aan het begin. In sommige gevallen zal dit nog prima voldoende zijn om een goed functionerend LED display te hebben.

Het is uiteraard ook van belang hoe de eigenaar met het scherm om gaat en hoe hij het onderhoudt.

Er zijn verschillende factoren die de levensduur beinvloeden:

 1. De kwaliteit van het LED scherm.
  De kwaliteit is van groot belang en de belangrijkste factor voor de levensduur.  Zowel de kwaliteit van de LED lamp als de PCB, de IC’s en de voedingen. Goede LED’s hebben een goede warmte afvoer en een goede soldeeroppervlakte.
   
 2. Het onderhoud van het Led scherm
  Onderhoud is erg belangrijk. Vooral in Stoffige omgevingen omdat stof de warmte afvoer kan belemmeren is het dan van belang dat de LED schermen vaker stofvrij worden gemaakt.
  Soldering van de LED kan uitdrogen en makkelijker scheuren waardoor je dode leds in het scherm krijgt. Ditzelfde geldt voor de ontvangstkaarten die in elk led cabinet zitten.
 3. De temperatuur van het LED Scherm  
  Het is van groot belang dat de temperatuur in een LED scherm niet te hoog wordt.
  In sommige omgevingen is het dan van belang dat er externe ventilatoren in het scherm worden geplaatst om de warme lucht af te voeren en koele lucht aan te zuigen. Zo voorkom je oververhitting van het LED scherm. 70% van problemen met Led schermen wordt veroorzaakt door oververhitting.
 4. De omgeving waar het Led scherm hangt.

Gebruikelijke Led scherm problemen:

Het is zeer gebruilkelijk dat er dode leds in een scherm zitten. Omdat er zo veel soldeercontacten zijn kan er altijd een zwakke verbinding tussen zitten. Naast soldeerproblemen tijdens het fabricageproces kunnen er nog andere problemen voordoen:

1. Ergens anders is een soldeer defect
Er zitten meerdere draden in een LED om de chip en Led pins te verbinden en ook daar kan zich een probleem voordoen.

2. Te hoge spanning
De Led brand door door statische electriciteit of andere hoge spanning.

3. Corrosie
Een Led is waterdicht maar kan door een defect toch last krijgen van corrosie waardoor de verbingdingen slecht worden en de Led geen juiste kleur meer weergeeft.

 

Wilt u meer weten of heeft u vragen over de levensduur van led schermen? Dan kunt u mailen naar info@leddisplayexpert.nl of u kunt het contactformulier op de website invullen. Ook kunt u ons bereiken op 076-7002165.

 

©  2019 copyright www.leddisplayexpert.nl |  levensduur led scherm