Led scherm kopen of huren

Led scherm toepassingen

Led schermen worden steeds vaker toegepast. Vooral in de reclamewereld zijn ze niet meer weg te denken.

Producten veranderen steeds sneller waardoor bedrijven vaker hun reclame-uitingen willen aanpassen. Door van de statische banners en drukwerk af te stappen en over te gaan op digitale reclame d.m.v. een led scherm kan dit een stuk efficiënter en goedkoper.

Andere toepassingen waarbij een led scherm wordt gebruikt zijn bijvoorbeeld het informeren van bezoekers bij evenementen, het vertonen van presentaties en het projecteren van live beelden tijdens evenementen en popconcerten.

De kwaliteit van uw led scherm

Het belangrijkste is natuurlijk dat u een led scherm koopt van een goede kwaliteit. De investering is hoog dus uw product moet lang meegaan. Bijna alle led schermen zijn opgebouwd uit onderdelen van verschillende externe leveranciers. Er zijn maar een beperkt aantal leveranciers die bv zelf leds produceren. En zelfs dan worden de chips die gebruikt worden in de leds ingekocht bij externe leveranciers. In de branche zijn er een aantal grote partijen die de markt domineren. Leddisplay Expert gebruikt bij de assemblage alleen maar onderdelen van deze marktleiders zodat kwaliteit is gegarandeerd.

Garantie

Omdat we zo zeker zijn van de kwaliteit van onze led schermen geven wij 3 tot 5 jaar garantie.

LED vs LCD

Vaak als men op zoek is naar een videowall weet men nog niet exact waar men naar op zoek is. Termen als LED en LCD worden vaak door elkaar gehaald terwijl er een heel groot verschil is. Het grootste verschil is dat een led scherm (led wall) een veel hogere lichtopbrengst heeft dan een LCD scherm en dat een LCD scherm naden heeft terwijl een led scherm een groot vlak is zonder naden.

Led scherm typen

Elke toepassing vereist zo zijn eigen specificaties en daardoor worden er ook veel verschillende type led schermen aangeboden. Het is dan ook belangrijk dat u zich goed laat adviseren over welk type led scherm het beste aan uw behoefte voldoet.

Indoor led scherm vs outdoor led scherm

Indoor led scherm

Een indoor led scherm wordt vaak van dichtbij bekeken. Om er voor te zorgen dat het beeld van het led scherm van dichtbij ook nog mooi is worden er vaak kleinere leds (pixelpitch) gebruikt. Daarnaast hebben indoor led schermen geen last van direct zonlicht waardoor de lichtsterkte minder hoog hoeft te zijn. Dit scheelt weer in het stroomverbruik. Indoor schermen hebben vaak een lichtsterkte tussen de 800 en 2000 NIT. De pixelpitch (de afstand tussen de leds) varieert van 0.8 mm tot 10 mm.

Outdoor led scherm

Een outdoor led scherm hangt vaak buiten en heeft dus te maken met directe lichtinval en gure weersomstandigheden. Het is dus van groot belang dat een outdoor led scherm een hoge lichtopbrengst heeft en waterdicht is. Omdat de zon zelf 4000 NIT straalt adviseren wij voor een outdoor scherm minimaal 5000 NIT aan te houden. De meest gebruikte pixelpitch is pixel 10mm en P16 mm. Wij leveren momenteel ook veel P6 en P6.67.

Verhuur installatie vs vaste installatie

Er bestaan 2 verschillende typen led schermen qua montage. De vaste installatie zijn metalen/aluminium kasten welke met bouten en platen aan elkaar worden gemonteerd. Een verhuur installatie daarentegen heeft een speciaal ontworpen snelklik systeem zodat de panelen snel kunnen worden gekoppeld. Deze worden veel gebruikt bij evenementen en op podia. De schermen zijn zo snel op te bouwen en af te breken. Daarnaast zijn deze panelen vaak wat kleiner en lichter. Meestal bestaan ze uit een aluminium die-cast frame. Bij deze panelen is het van groot belang dat het frame zeer nauwkeurig en van goed materiaal is omdat er anders snel naden ontstaan in het totale led scherm.

Front service vs rear service

Een led scherm wordt soms op plaatsen gemonteerd zodat men er aan de achterkant niet meer bij kan. Denk bijvoorbeeld aan een outdoor led scherm aan de gevel. Dan is het dus van belang dat het led scherm via de voorkant nog wel benaderbaar is i.v.m. eventuele reparaties. Bij dit soort toepassingen heeft u een front service led scherm nodig. Het scherm heeft dan  een speciale constructie waardoor via de voorkant er led modules kunnen worden losgehaald zodat met bij de bedrading, de voedingen en de receivingkaarten (de hardware) kan komen. Frontservice led schermen zijn  duurder dan reguliere led schermen met een deur aan de achterkant.

DIP en SMD leds

Er bestaan 2 type leds met elk hun eigen voor en nadelen. De DIP led is de bekendste en oudste techniek. Het led scherm is dan opgebouwd uit aparte RGB(rood, groen en blauwe) leds. Deze zitten in een driehoek naast elkaar. Van een afstand geven deze dan in een bepaalde samenstelling de juiste kleur weer. Daarnaast is er de wat nieuwere SMD led. Dit is 1 led die de kleurconfiguratie in de led heeft. SMD heeft als voordeel dat het een iets betere witwaarde heeft en de DIP led heeft weer een hogere lichtopbrengst. Daarnaast zie je steed vaker kleinere pixelpitch wat met DIP niet mogelijk is. Indoor schermen zijn dan nagenoeg altijd ook SMD.

Als u meer technische gegevens wilt weten dan staat er een uitgebreide technische beschrijving op de led display pagina of u kunt contact op nemen met 1 van onze adviseurs.