Led lichtkrant

led lichtkrantenEen led lichtkrant onderscheid zich van een led scherm omdat deze alleen tekst kan weergeven en geen plaatjes of video’s. Led lichtkranten hebben ook vaak een ander formaat afmeting omdat men de tekst in 1 regel in beeld wil waardoor het scherm dus vaak langer en minder hoog is. Led lichtkranten worden geleverd in singelcolor, dual color en full color. Uiteraard zijn de single color lichtkranten het goedkoopst en kunt u kiezen uit diverse kleuren.

Leddisplay Expert levert zowel indoor led lichtkranten als outdoor led lichtkranten met een afmeting van 34 cm breed tot tientallen meters.

 

Indoor led lichtkrant

Een indoor led scherm wordt vaak van dichtbij bekeken. Om er voor te zorgen dat de tekst van de led lichtkrant nog van een acceptabel niveau is wordt deze vaak met een kleinere pixelpitch uitgerust dan de outdoor led lichtkranten. Gebruikelijk is een pixelpitch van 5mm met een uitloop naar 10mm. Omdat de led lichtkrant niet in het direct zonlicht hangt is het voldoende als deze ongeveer 1000 NIT produceert. Hierdoor heeft u een laag stroomverbruik.  U kunt zelf eenvoudig de tekst programmeren en de snelheid waarmee de tekst door het beeld loopt instellen.

Outdoor led lichtkrant

Een outdoor led lichtkrant hangt buiten en is dan ook waterdicht. De lichtsterkte is een stuk hoger dan een indoor led lichtkrant omdat de tekst ook nog leesbaar moet zijn als de zon direct op de lichtkrant schijnt. De lichtkranten zijn vaak groter van afmeting en hebben een grotere pixelpitch dan indoor schermen. De pixelpitch is vaan P10 of P16 met een uitloop naar P25. Vaak is de kleur wit omdat deze het felst is. Kijk maar naar de traffic led borden langs de snelweg.

De kwaliteit van uw  lichtkrant

Met name de outdoor led lichtkranten hebben veel te lijden omdat ze soms in gure weersomstandigheden hangen. Het is dan van belang dat er goede voedingen worden gebruikt omdat deze het anders snel zullen begeven. Ook de kwaliteit van de leds en de drivers is erg belangrijk. Omdat de leds in het direct zonlicht staan kunnen ze bij slecht kwaliteit snel vergelen en dan worden de kleuren een stuk minder mooi.

Als u meer wilt weten dan kunt contact u op nemen met 1 van onze adviseurs.