Videowall kopen of huren

LCD videowall & LED videowall

De videowall bestaat al tientallen jaren. Vroeger bestond deze uit een aantal verschillende gekoppelde Tv’s. Deze hadden dikke naden en het beeld had dan ook een raster er doorheen.

origineel videowall

Tegenwoordig zijn de naden gelukkig een stuk dunner (3.5 tot 8 mm) en is er zelfs een LCD videowall die geen naden meer heeft. Deze worden met name gebruikt in tv studio’s. O.a CNN werkt met deze videowalls. Deze led walls kunnen dan ook 4k weergeven.

naadloos lcd videowall

Tegenwoordig worden ook veel LED videowalls gebruikt. Het voordeel hiervan is dat er geen naden over het beeld lopen en de lichtsterkte een stuk hoger is waardoor ook buiten en bij veel daglicht deze schermen goed zichtbaar zijn. Een LCD videowall geeft namelijk vaak maar 500 NIT terwijl een indoor led videowall tussen de 1000 en 2000 NIT lichtsterkte heeft. Deze led wall is sterk in opkomst en zal steeds vaker de lcd videowall gaan vervangen. Mede omdat er tegenwoordig al indoor schermen zijn met 0.8mm pixelpitch welke dus van heel dichtbij ook een mooi beeld weergeeft.

De afmeting en kwaliteit van uw lcd videowall

De lcd videowall is in diverse afmetingen te leveren. Ze worden vaak opgebouwd uit schermen van 46, 47, 49 of 55 inch. De videowalls die wij leveren hebben allemaal een Samsung DID LCD scherm of een LG scherm. De levensduur is minimaal 60.000 uur en de led schermen zijn van professionele kwaliteit en geschikt om dag en nacht video’s af te spelen.

De naden

Bijna elke LCD videowall heeft naden. Tegenwoordig tussen de 8 mm en 3,5 mm. Afhankelijk van uw wensen kunnen we hier een offerte voor uitbrengen. Wij hebben momenteel 1 leverancier, dit is ook gelijk de enige ter wereld, die een LCD wall kan aanbieden zonder naden. Deze heeft een pixelpitch van 0,67 mm. Een extreem mooi en scherp beeld welke in zeer grote afmetingen is samen te stellen. Veel gebruikt in studio’s met live uitzendingen. Omdat het scherm gefilmd wordt is het belangrijk dat het een hele hoge frequentie heeft zodat je geen lijnen gaat zien tijdens de opname. Dit scherm kan dan ook 4k weergeven.

naadloze lcd videowall voorbeeld

Lichtsterkte

De lichtsterkte van een standaard LCD videowall is vaak gelijk aan uw tv. Tussen de 350 en 500 NIT. Tegenwoordig zijn er tegen een meerprijs videowalls te leveren met een hogere lichtsterkte tot wel 1500 NIT. Deze kunnen bijvoorbeeld in een etalage hangen en toch nog een duidelijk beeld weergeven.

Als u meer wilt weten dan kunt contact u op nemen met 1 van onze adviseurs.

 

 

led scherm - videowall - led wall - led boarding - led reclamebord - led display- led scherm verhuur

©  2019 copyright www.leddisplayexpert.nl |  videowall kopen of huren